Araba Almak Neden Korkunç Bir Zaman ve Ne Kadar Beklemelisiniz?

Yeni ve kullanılmış araba fiyatlarının kıtlık nedeniyle artmasıyla birlikte , bir araba satın alma planlarınızı yeniden gözden geçirip daha sonra yeniden denemek isteyebilirsiniz - en azından yaz sonuna kadar veya arz tekrar arttığında. Aksi takdirde, daha yüksek fiyatlar ve daha az seçenekle karşı karşıya kalacağınız için, iyi bir anlaşma yapmak için gerçekten araştırmanızı yapmanız gerekecek.

Araba Almak Neden Korkunç Bir Zaman ve Ne Kadar Beklemelisiniz?

Yeni ve kullanılmış araba fiyatlarının kıtlık nedeniyle artmasıyla birlikte , bir araba satın alma planlarınızı yeniden gözden geçirip daha sonra yeniden denemek isteyebilirsiniz - en azından yaz sonuna kadar veya arz tekrar arttığında. Aksi takdirde, daha yüksek fiyatlar ve daha az seçenekle karşı karşıya kalacağınız için, iyi bir anlaşma yapmak için gerçekten araştırmanızı yapmanız gerekecek.

Araç kıtlığı fiyatları yükseltti

Pandeminin erken dönemlerinde fabrika kapatmaları, yeni arabalarda üretimi yavaşlatan bir mikroçip kıtlığına yol açarak, bir yıl öncesine kıyasla ülke çapındaki bayilerde envanterin % 64 oranında düşmesine neden oldu . Bayilerin lotlarında da daha az araba fark etmiş olabilirsiniz - Cox Automotive'e göre, lotlardaki ortalama yeni araba sayısı, en az 60 olan tarihsel normların oldukça altında, 30'ların altına doğru eğilim gösteriyor. Kelley Blue Book'a göre , Nisan ayında ortalama araç listeleme fiyatı 39.833 dolar oldu ve 2019'daki benzer rakamların üzerinde% 7,9'luk bir artış oldu.

Artan taleple birleşen kıtlıklar, kullanılmış otomobil pazarını da etkiledi: CarGurus'un geçen Mayıs ayına göre% 27 artış gösteren fiyat endeksine göre ortalama fiyat şu anda yaklaşık 24.000 $ 'dır (pikaplar en çok talep gören fiyatlar% 40.6 arttı).

Gerçekten ihtiyacınız olmadıkça, hemen şimdi bir araç satın almaya devam edin.

Kelley Blue Book'un kıdemli genel yayın yönetmeni Matt DeLorenzo'nun açıkladığı gibi :

Basitçe söylemek gerekirse, orada olmayanları satın alamazsınız. Bu noktada, bir araba satın almak için bekleyebilen müşteriler muhtemelen beklemeli, ancak bekleyemeyenler için akıllıca alışveriş yapmak her zamankinden daha önemli.

Ama bu fiyatlar ne kadar sürecek? Hiç kimse kesin olarak bilmiyor - otomobil şirketleri kıtlığın yaz boyunca daha da kötüleşmesini bekliyor ve ardından arzın tekrar artması bekleniyor. Bununla birlikte, bazı üreticiler, belki de 2023'ün başlarında daha uzun bir zaman çizelgesi önermektedir . Elbette, gelecekteki fiyatlandırmayı da tahmin etmek kolay değil - ancak bir kıtlığın fiyatları artırdığını ve bir kıtlığın sonsuza kadar sürmeyeceğini varsaymak mantıklı .

Her iki durumda da, koşullarınıza bağlı olarak, sizin için doğru zaman geldiğinde bir anlaşma yapmalısınız (bazı insanlar fazla harcama yapmaktan çekinmezler ve bu da sorun değil). Seçeneklerinizi göz önünde bulundurduğunuzdan emin olun: Örneğin, halihazırda bir araba kiraladıysanız, arabadan zaten memnunsanız kira süresini uzatmayı düşünün, çünkü daha fazla zaman satın alırken mevcut aylık ücretinizi sabitleyebileceksiniz. pazarı değerlendirin. Şişirilmiş kullanılmış araba fiyatlarından para kazanmak yeni bir arabanın fiyatını değerli hale getirebileceğinden, mevcut arabanızın takası da başka bir olasılıktır.

Satın alıyorsanız, araştırmanızı yapın

Satın almadan önce, araştırma fiyatları gibi siteleri kullanarak Autotrader , KBB , Cars.com , CarGurus.com ve TrueCar onlar pazar olduğu güçlü bir fikir verecektir olarak, Kiplinger'e göre , bu siteler algoritmik olarak türetilmiş dereceler veya "Harika" veya "Aşırı Fiyatlandırılmış" gibi etiketler sunacak. Ek olarak, çoğu sitenin ülke çapında listeleri vardır, bu nedenle aramanızı diğer eyaletlere de genişletmeyi düşünün. Yüzlerce mil uzakta bir araçla ilgili bir anlaşma bulursanız, uçmak için fazladan birkaç yüz dolar harcamak için yine de paradan tasarruf edebilirsiniz. bir satıcı ve eve götür ( bazı insanların yaptığı gibi ).

Daha fazla tavsiye için bu Jalopnik gönderisini okuyun . Ek olarak, Clark.com'da bir araba satın almak için günün, haftanın ve ayın en iyi zamanları hakkında bazı iyi ipuçları var, bu da kontrol edilmeye değer.

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow