Boston Dynamics'in Robotik Köpeği Artık En Üzücü Fütüristik Getirme Oyununu Oynayabilir

Boston Dynamics, etkileyici Spot robotunun pek çok şey yapabileceğini vaat ediyor , ancak şirketin son demosunda gördüğümüz gibi , aile evcil hayvanını değiştirmek bunlardan biri değil. İnanılmaz özerklik, gelişmiş sensörler ve baş ve boyun yerine eklemli bir kolla bile Spot, basit bir getirme oyunu gibi eğlenceli bir etkileşimi zorlu bir angarya gibi göstermeyi başarır .

Boston Dynamics'in Robotik Köpeği Artık En Üzücü Fütüristik Getirme Oyununu Oynayabilir

Boston Dynamics, etkileyici Spot robotunun pek çok şey yapabileceğini vaat ediyor , ancak şirketin son demosunda gördüğümüz gibi , aile evcil hayvanını değiştirmek bunlardan biri değil. İnanılmaz özerklik, gelişmiş sensörler ve baş ve boyun yerine eklemli bir kolla bile Spot, basit bir getirme oyunu gibi eğlenceli bir etkileşimi zorlu bir angarya gibi göstermeyi başarır .

Şirketin savunmasında, dört ayaklı robotun kabaca bir Alman Çoban Köpeği ve diğer büyük köpek ırklarıyla aynı boyutta görünmesine rağmen, Boston Dynamics hiçbir noktada Spot'u Rover veya Old Yeller'ın yerine koymadı . Spot, ilk kullanıma sunulduğunda yalnızca robotlar için benzersiz endüstriyel görevler öneren belirli sayıda şirkete sunuldu ve bildiğimiz kadarıyla , hiçbiri sabah gazetesini getirme veya hurdalıkların korunmasıyla ilgili değildi. Göründüğü kadar sevimli olan Spot, her şeyden önce faydacı bir robottur.

Bu, Spot'un tamamen iş olduğu ve oyun olmadığı anlamına gelmez. Robotun en kullanışlı özelliklerinden biri, makine öğrenimi tarafından desteklenen görüntü tanımayı kullanarak özel görevleri ve becerileri öğrenme yeteneğidir. Örneğin bir fabrika ayarında, bir alanda gezinmek ve göstergeleri veya diğer ekranları bulmak ve uzaktan izleme için bağımsız olarak görüntü yakalamak kolayca öğretilebilir. Ancak,  Boston Dynamics geliştirici web sitesinde bulunan yeni bir eğitimde şirket, Spot'un tıpkı gerçek bir kukla gibi getirme oynamak için nasıl eğitilebileceğini paylaşıyor.

Boston Dynamics'in sağladığı bazı özel programlamalar var, ancak en çok zaman alan kısım, muhtemelen gerçek bir köpeğe getirmeyi öğretmekten daha fazla zaman alan kısım, kullanılmak üzere Spot'un kamerası tarafından çekilen görüntülerden oluşan bir veri tabanı oluşturmaktır. bir makine öğrenimi modeli eğitin . Spot'un bir nesneyi havada süzülürken değil, yalnızca yere düştüğünde almak gibi istenen davranışı bilmesi için hepsinin manuel olarak etiketlenmesi gerekir.

Sonuç kesinlikle bir getirme oyunudur, ancak belki daha çok  kıdemli bir köpekle oynanan oyuna benzer . Yavrunun çaba sarf ettiğini ve başarılı olduğunu görmek ilginç , ancak katılan herkes için tam olarak eğlenceli bir aktivite değil. 74.500 dolarınızı (artı bu mafsallı kol aksesuarının ek maliyetini) biriktirip gerçek bir köpek satın almaktan veya TaskRabbit'te sizin için bir çubuk alması için birini işe almaktan daha iyisiniz.

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow