Çin Gezgini Ay'ın Uzak Tarafında Görülen 'Gizemli Kulübe'yi Araştıracak

Muhtemelen yerinden çıkmış bir kaya, ancak Yutu 2 gezgini şimdi emin olmak için bu "zorlayıcı küpü" yakından inceleyecek.

Çin Gezgini Ay'ın Uzak Tarafında Görülen 'Gizemli Kulübe'yi Araştıracak

Küp şeklinde görünen ilgi çekici bir nesne , Çin'in Ay'ın uzak tarafındaki Chang'e 4 görevi üzerinde çalışan bilim adamlarının dikkatini çekti.

Uzayın karanlığıyla yan yana duran nesne, ağrılı bir başparmak gibi ufuktan yukarı çıkıyor. Pratikte gel etmek Yutu 2 roveri yalvarıyor ve Chang'e 4 misyonuyla diyelim hi-ve misyon kontrolörleri,, zorlar istekli görünüyor göre Bizim Space, Çin Ulusal Uzay İdaresi bağlı bir Çince dil bilimi sosyal yardım kanalına (CNSA) .

Our Space'in tanımladığı şekliyle "gizemli kulübe", Güney Kutbu-Aitken Havzası'ndaki Von Kármán kraterinde görüldü. Ay'ın uzak tarafındaki bu nokta, görev 3 Ocak 2019'da buraya indiğinden beri Yutu 2'nin çalıştığı yerdir .

Görev kontrolörleri, Our Space'in yazdığı gibi ( Google tarafından çevrildiği gibi), "kuzey silüetindeki rahatsız edici bir küp dikkatlerini çektiğinde" altı tekerlekli araca çevredeki silüeti taramasını emretti . “Bir acil inişten sonra uzaylılar tarafından inşa edilen bir ev miydi? Yoksa Ay'ı keşfetmek için öncüllerin öncü uzay aracı mı? ” yazı devam ediyor.

Muhtemelen şaka yapıyorlardır - ya da en azından, umarım şaka yapıyorlardır - ama SpaceNews'in Çin'in uzay programını takip eden muhabiri Andrew Jones, "bu bir dikilitaş ya da uzaylılar değil, kesinlikle bir şey" diye tweet atarak daha ölçülü bir yaklaşım sundu. kontrol etmek için", büyük kayaların "bazen çarpmalarla kazıldığını" ekleyerek.

Bu nesnenin gerçek şeklini ayırt etmek zordur ve garip geometrik oranları, düşük çözünürlüklü görüntülerde görülen görsel bir artefakt olan pikselleşmenin sonucu olabilir. (Görsel eserler, 2014'te Mars'ta görülen bu ışık demeti gibi, uzay görüntülerinde özellikle şaşırtıcı bir şey ortaya çıktığında her zaman dikkate alınması gereken bir nedendir .)

Bu , Chang'e 4 görevi sırasında fark edilen ve hiçbir şey olmadığı anlaşılan ilk tuhaf şey değil. Ve hiçbir şey derken , kayaları kastettim. Geri Eylül 2019 yılında, Yutu 2 karşılaşılan bir yeşil ve parlak jel benzeri bir madde , bir gezici Ay-çıktı bulmayı beklediğiniz şey tür değil- etkisi eriyik breş sonucunda -rock fragmanları çimentolu birlikte aşırı ısıdan. Daha yakın zamanlarda, gezici yüzeyden dışarı fırlayan ve bir çarpmadan fırlamış kayalar olduğu ortaya çıkan olağandışı kırıklar tespit etti. Bu yüzden gizemli kulübenin bir kaya ya da kaya olma olasılığı olağanüstü derecede iyi.

Yine de, emin olmak için bu nesneyi daha fazla araştırmak akıllıca olur ve görünüşe göre olacak olan da bu. Uzayımız , nesnenin gezicinin mevcut konumundan 260 fit (80 metre) uzaklıkta olduğunu ve Yutu 2'nin ona ulaşmasının iki ila üç ay süreceğini söylüyor .

Chang'e 4 görevi, Ay'ın uzak tarafındaki manto malzemesinin keşfi gibi bazı harika yeni bilimlerle zaten sonuçlandı ve bu son dikkat dağıtma eğlenceli bir bonus. Bu görünen kayayı daha ayrıntılı olarak görmeyi dört gözle bekliyoruz, ancak bu arada hepimiz gizlice Yutu 2'nin bir uzaylı sondası veya bir yıldızlararası uzay gemisinin kalıntıları gibi çok daha egzotik bir şeye rastlayacağını umabiliriz.

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow