Facebook, Çocuklar için Instagram'dan hala vazgeçmiyor

Şirket, ciddi siyasi baskı altında bile, ürünlerinin genç kullanıcılar için doğası gereği zararlı olmadığı konusunda ısrar ediyor.

Facebook, Çocuklar için Instagram'dan hala vazgeçmiyor

Instagram'ın gençlerin ruh sağlığını olumsuz etkileyebileceğini gösteren zararlı dahili sızıntıların ardından Instagram , uygulamasının çocuklar için bir sürümünü oluşturma planını durduracağını söyledi. Ancak Çarşamba günü şirket, bir gün “Çocuklar için Instagram” yapmayı reddetmediğini açıkladı.

Sen. Richard Blumenthal (D-CT) Instagram CEO'su Adam Mosseri'ye Instagram'ın Çocuklar için gelişimini kalıcı olarak durdurmayı taahhüt edip etmeyeceğini sorduğunda, Çarşamba günü Instagram'ın çocuklar ve gençler üzerindeki etkisine ilişkin bir Senato oturumunda Mosseri yanıt verdi:

Bugün size taahhüt edebileceğim şey, 10 ila 12 yaş arasındaki hiçbir çocuğun - 10 ila 12 yaşındakiler için Instagram oluşturmayı başarabilir miyiz - açık ebeveyn izni olmadan buna erişemeyeceğidir.

Bugün size taahhüt edebileceğim şey, 10 ila 12 yaş arasındaki hiçbir çocuğun - 10 ila 12 yaşındakiler için Instagram oluşturmayı başarabilir miyiz - açık ebeveyn izni olmadan buna erişemeyeceğidir.

Başka bir deyişle, Mosseri, aylarca süren yoğun kamuoyu tepkisine ve bu planlardan vazgeçmek için siyasi baskıya rağmen Instagram'ın çocuklar için bir ürün geliştirebileceğini söylüyordu.

Borsa, duruşmadan daha derin bir çıkarım ortaya koyuyor: Instagram - ve ana şirketi Meta (eski adıyla Facebook) - ürünlerinin çocuklar ve gençler için radikal bir değişime ihtiyaç duyacak kadar zararlı olduğuna inanmıyor gibi görünüyor.

Bu, Facebook muhbiri Frances Haugen tarafından sızdırılan ve vücutları hakkında kötü hisseden her üç genç kızdan birinin Instagram'ın kendilerini daha kötü hissettirdiğini söyleyen şirket içi araştırmasına rağmen. Araştırma ayrıca İngiliz genç kullanıcılarının yüzde 13'ünün ve intihar düşünceleri olan Amerikalı genç kullanıcıların yüzde 6'sının kendilerini öldürme arzusunu Instagram'a kadar takip ettiğini gösterdi.

Mosseri, gençlerin intiharı gibi konuları tartışırken duruşmada düşünceli ve ciddi bir tavır takınırken, şirketinin Instagram'ın gençlerin depresyonuna katkıda bulunabileceğini gösteren araştırmasını en aza indirdi ve Instagram'ın bağımlılık yapıcı olduğunu reddetti.

Verdiği yanıtlar, Instagram'ın gençlerin zihinsel sağlığına zarar verdiğine inandıklarını söyleyen, duruşmadaki dikkat çekici biçimde iki taraflı ABD'li milletvekilleri grubunu rahatlatmak için çok az şey yaptı. Bu milletvekilleri, Facebook ve diğer teknoloji şirketlerini çocukları daha iyi korumak için işlerini değiştirmeye zorlayabilecek yasaları geçirmeye kararlı olduklarını söylüyorlar.

Instagram'ın gençlerin ruh sağlığı üzerindeki etkisi, ABD halkının artan bir bölümünün büyük teknoloji şirketlerine giderek daha fazla güvenmediği bir zamanda, sosyal medyanın düzenlenmesiyle ilgili daha büyük konuşmalarda bir paratoner haline geldi.

Ancak Facebook ve Instagram bu zararı küçümsemeye devam ediyor.

Blumenthal, Mosseri'ye , belirli kullanıcılar için bağımlılık yapmak üzere tasarlanmış sosyal medya uygulamalarını yasaklayan yasayı destekleyip desteklemediğini sorduğunda, Mosseri, "Senatör, saygılarımla, araştırmanın ürünlerimizin bağımlılık yaptığını öne sürdüğünü düşünmüyorum. Araştırmalar aslında gençlerin karşılaştığı 12 zor sorunun 11'inde, mücadele eden gençlerin Instagram'ın zarar vermekten çok yardımcı olduğunu söylediğini gösteriyor.”

Blumenthal, “'Bağımlı' kelimesinin anlamını tartışabiliriz, ancak gerçek şu ki, platforma giden gençler bunu durdurmakta zorlanıyor ve bazen de imkansız buluyor” dedi.

İki buçuk saatlik duruşmadaki bir başka açıklayıcı an, Mosseri ve Senatör Ted Cruz (R-TX) arasındaki bir ileri-geriydi. Cruz, muhafazakar sansür iddiasıyla ilgili partizan endişelerini desteklemek için sosyal medya hakkındaki geçmiş duruşmaları kullansa da, yasa koyucu bu sefer çocukların ruh sağlığı konusuna odaklanmaya devam etti.

Cruz, Instagram'ın beden imajı sorunları ve intihar düşünceleri olan gençlere verdiği zarar hakkındaki dahili araştırma hakkında Mosseri'ye baskı yaptığında, Mosseri bir kez daha Instagram'ın gençler için hayatı daha iyi hale getirdiğini savundu.

“Araştırma hakkında bir konuşma yapacaksak, aslında ne söylediği konusunda net olmamız gerektiğini düşünüyorum. Aslında, vücut imajı sorunlarından muzdarip üç kızdan birinin Instagram'ın işleri daha da kötüleştirdiğini bulduğunu ve bu, daha fazla gencin Instagram'ın işleri daha iyi hale getirdiğini bulduğu diğer 23 istatistiğin yer aldığı bir slayttan geldiğini gösterdi," dedi Mosseri.

Daha sonraki bir paylaşımda Mosseri, Instagram gibi sosyal medya platformlarının “vücut pozitifliği gibi önemli hareketlerin gelişmesine yardımcı olduğunu” söyledi. … Güzelliğin tanımlarının çeşitlenmesine yardımcı oldu ve bunun inanılmaz derecede önemli olduğunu düşündüğümüz bir şey.”

Bu savunmalar, milletvekillerinin tutumlarını yumuşatmış gibi görünmüyordu.

“Ben bir anneyim; ben bir büyükanneyim. ...12-13 yaşlarında bir torunum var. Senatör Marsha Blackburn (R-TN) duruşmadan sonra düzenlediği basın toplantısında, her zaman ebeveynlerle konuşuyorum” dedi. “Ve biliyoruz ki, duyduğumuz çok sayıda hikayede, pek çok ebeveyn sosyal medyanın olumsuz etkisinden bahsetti”.

Blackburn, Mosseri'nin Instagram'ın genç kullanıcılara zarar vermekten çok fayda sağladığı yönündeki iddiasını “şaşırtıcı” olarak nitelendirdi ve “gerçekten durumdan uzak göründüğünü” söyledi.

Tüm bunlar, Facebook'un milletvekillerine olan güvenini önemli ölçüde kaybettiğini açıkça ortaya koyuyor. Şirketin on yıl önce, Facebook'un henüz emekleme aşamasında olduğu ve birçokları tarafından evrensel bir sosyal fayda olarak görüldüğü Capitol Hill'de şirketin sahip olduğu iyi niyet ne olursa olsun, şirketin mahremiyet, nefret söylemi, ve platformlarındaki diğer zararlı içerikler.

Cruz, "Big Tech, insanları bir araya getirmekle ilgili büyük, anlamlı ifadeler kullanmayı seviyor, ancak basit gerçek ve bu kadar çok Amerikalı'nın Big Tech'e neden güvenmediği: Para kazanıyorsunuz" dedi.

Kongre'nin Facebook ve diğer sosyal medya şirketlerini gençleri ve diğer kullanıcıları daha iyi korumak için işlerini kökten değiştirmeye zorlayacak bir yasayı gerçekten geçirip geçirmediğini söylemek için henüz çok erken. Şu anda, daha güçlü gizlilik yasaları oluşturmak, Facebook'a zarar veren içeriğin ortaya çıkmasına izin verirse cezalar getirmek ve Facebook'un ürünlerinin zararlarını değerlendirmek için dış araştırmacılarla daha fazla veri paylaşmasını zorunlu kılmak için birkaç fatura var. Şimdiye kadar, bu faturaların hiçbiri geçmedi veya geçmeye yakın bile değil.

Ancak bu duruşma, Demokratların ve Cumhuriyetçilerin sosyal medyanın gençlere nasıl zarar verebileceği konusunda bir şeyler yapılması gerektiği konusunda adım adım ilerlemekte olduklarını bir kez daha doğruladı.

Çocuklar ve aileler için güvenli teknoloji ve medyayı teşvik eden kar amacı gütmeyen Common Sense Media'nın kurucusu ve CEO'su Jim Steyer, uzun süredir Kongre'nin çocukları gizliliklerini ve diğer önlemleri koruyarak platformda daha iyi koruyacak bir yasa çıkarmasını savunuyor. Kongre yeterince hızlı hareket etmemiş olsa da, Çarşamba günkü duruşmanın gerçek mevzuat için ivmenin arttığının bir işareti olduğunu düşündüğünü söyledi.

"Bu filmi daha önce Facebook ve Instagram söz konusu olduğunda çok fazla gördük - ve Kongre'nin iki taraflı bir dönemde harekete geçme zamanı geldi, nokta" dedi. "Ama şimdi olacağını düşünüyorum."

istanbul kombi servisi, kombi servisi, Türkiye içi kombi servisi

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow