Jeff Bezos: 'Tüm Kirletici Endüstriyi Uzaya Taşımamız Gerekiyor'

Milyarderlerin bile genel bakış etkisini hissedebildiği ortaya çıktı. Sadece astronotlardan biraz farklı sonuçlara varıyorlar.

Jeff Bezos: 'Tüm Kirletici Endüstriyi Uzaya Taşımamız Gerekiyor'

Ünlü kovboy cosplay meraklısı Jeff Bezos , Salı günü uzayın sınırını ziyaret etti .

Dünyayı Amazon'un sürünen etkisinden kurtarmanın tek umudu, bir duygu astronotunun bildirdiği gibi , Bezos'un "genel bakış etkisi" olarak adlandırılan şeyi deneyimlemesiydi . Bu, gezegeni ne pahasına olursa olsun korumamız gerektiğinin farkına varılmasıyla sonuçlanır ve bu, uzay ziyaretçileri dünyayı sınırların olmadığı ve Dünya'yı kaplayan uçucu atmosferi gördüklerinde gerçekleşir.

Görünüşe göre Bezos bunu hissetmiş.

NBC News ile yaptığı röportajda Bezos, “Gezegene baktığınızda sınır yok” dedi . “Bu bir gezegen ve onu paylaşıyoruz ve kırılgan. ... Bu güzel gezegende yaşıyoruz. Uzaydan gördüğünüzde atmosferin ne kadar ince olduğunu hayal bile edemezsiniz. İçinde yaşıyoruz ve çok büyük görünüyor. Bu atmosfer çok büyük gibi geliyor ve bunu göz ardı edip ona kötü davranabiliriz.”

Dünyanın en zengin adamından güçlü şeyler. Bu, acımasız iş zihniyetinden bir değişiklik. Bu bir değişimin sinyali olabilir mi? Belki de Bezos, milyarderlerin söylemimizi çarpıtmaması için ultra zenginlere daha sıkı vergiler getirmek isterdi ? Ya da siparişleri yerine getirmek için yarışırken sıcaktan ve sözde "güç saatleri"nden muzdarip Amazon depo çalışanlarına daha iyi koşullar sunması gerektiğine dair bir öngörüsü vardı ? Belki de değişmiş bir adam Dünya'ya geri dönmek, onu bir günlük nakliyeyi ve bunun çevreye ve insanlara verdiği zararı sona erdirmeye ikna edebilir mi?

Lütfen efendim. Devam et. Benim kulaklarım açık.

Bezos, “Oraya çıktığınızda ve onu gördüğünüzde, ne kadar küçük ve ne kadar kırılgan olduğunu görürsünüz” diye devam etti. “Tüm ağır sanayileri, tüm kirletici endüstrileri alıp uzaya taşımamız gerekiyor.”

Evet bu doğru. Jeff Bezos, tüm kirletici endüstriyi uzaya taşımak istiyor. Dünyanın en zengin adamı, bunun “başarılmasının on yıllar ve on yıllar alacağını” kabul etti. Ama biri kesinlikle buna değerdi... errr, biyosferin güvenliği.

Tüm endüstrileri uzaya taşımak akıl almaz bir şey. Diyelim ki, uzayda elektrikli bir Ford Bronco veya hatta bir Amazon Echo üretmek, muhtemelen şimdiye kadar duyduğum en aptalca fikir. Zaten burada, Dünya'da vasıflı işçiler ve robotlar gerektiriyor. Bezos'un önerdiği şey, teknolojilerin sıfır yerçekiminde çalışmasını sağlamayı (veya uzaydaki yerçekimini mükemmel şekilde taklit etmemizi), hammaddeleri Ford Bronco uzay istasyonunuza götürmeyi ve ardından adı geçen Bronco'yu Dünya'ya geri götürmeyi gerektirecektir.

Tabii ki, çimento ve çelik gibi karbondan arındırılması zor başka endüstriler de var. Ancak Dünya'ya geri gönderilecek bir çimento yükünün maliyeti gülünç derecede yüksektir. Yüksek Scrooge-McDuck-para kasası seviyeleri gibi. Ayrıca, Bezos'un savunduğu "on yıllar ve on yıllar" zaman diliminde veya daha önce onları karbondan arındırabilecek, burada, Dünya'da geliştirilmekte olan teknolojiler de var. Ve Bezos'un var olmayan uzay çimento fabrikalarında hızlı bir başlangıçları var. (Her ne kadar bazı uzay girişimleri en azından ticari karakollar kuruyor olsa da .)

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow