Mağazalara Asla Getirmeyen En Havalı 10 Konsept Gadget'ı

Bazı büyük fikirler, gerçek cihazlar olmak için gerekenlere sahip değildir.

Mağazalara Asla Getirmeyen En Havalı 10 Konsept Gadget'ı

The annals of tech history are littered with gadgets that arrived DOA at retail, but some of the most promising devices were actually concepts that never even made it out the door. So as a tribute to all the innovative teasers and promising tech demos that just didn’t quite have what it takes to make it to store shelves, here’s a list of the coolest concept gadgets that never went on sale.

Super NES CD-ROM'unun ilk olarak CES 1991'de ilk kez ortaya çıktığında Nintendo ve Sony arasında bir işbirliği olması gerekiyordu, ancak Sony, Nintendo'nun Sony rakibi Philips ile de görüşmelerde olduğunu keşfettikten sonra bu şeyi gerçekten hızlı bir şekilde çözme planları çözüldü. hibrit kartuş/disk tabanlı konsolunun üretilmesine yardımcı olmak için. Ve yaklaşık 200-300 Super NES CD-ROM prototipi üretilirken, o zamandan beri bu prototiplerin sadece bir avuç dolusu tespit edildi ve şanslı bir model geçen yıl açık artırmada 360.000 $ 'a satıldı. 

Nintendo'dan ayrıldıktan sonra Sony, disk tabanlı bir konsol fikrini aldı ve konsol oyun ortamını sonsuza dek değiştirmeye devam eden orijinal PlayStation'a dönüştürdü.

Daha büyük bir kabuğa sığarak dizüstü bilgisayar, kamera ve hatta telefon haline gelen küçük bir bilgi işlem birimi fikri kulağa eskisi kadar tuhaf gelmese de Fujitsu Lifebook konsepti geleceğin en heyecan verici vizyonlarından biriydi. teknoloji, özellikle 2012'de ilk kez tasarlandığı zaman.

Aslen Prashant Chandra tarafından Fujitsu tarafından düzenlenen bir tasarım yarışmasına başvuru olarak tasarlanan Lifebook konsepti, bir prototip haline bile gelmemiş olabilir, ancak açıkça zamanının ötesinde bir fikirdi. Lifebook, çoklu sabit diskler ve kamera sensörleri gibi azaltılmış yedek parçalardan oluşan bir ekosistem oluşturmak için bir tablet, telefon, kamera ve dizüstü bilgisayara yayılmış bileşenleri birleştiren "paylaşılan donanım" ilkesi etrafında tasarlandı.

Ne yazık ki, birçok bileşenin azalan maliyeti ve çalışması için birbirine güvenmesi gereken birden fazla cihaz yaratmanın karmaşıklığı nedeniyle, Lifebook konseptinin çizim tahtasının ötesine geçmediği görülüyor.

Google Glass bir şey olmadan çok önce, Polaroid , GL20 güneş gözlüğü kamerasını tasarlamak için pop megastar Lady Gaga ile birlikte çalıştı . İlk olarak CES 2011'de duyurulan GL20, Lady Gaga'nın daha önce konserler sırasında takmak için yaptığı özel güneş gözlüklerinden ilham aldı ve dahili bir kamera ve dışa bakan iki adet 1,5 inç OLED ekrana sahipti. Ne yazık ki, yerleşik bir kamera içeren ilk güneş gözlüğü çifti olarak faturalandırılan bir gadget için, yalnızca USB aracılığıyla gözlüklere ve gözlüklerden dosyaları manuel olarak aktarabilir veya Bluetooth aracılığıyla doğrudan Polaroid'in anında yazıcılarından birine gönderebilirsiniz.

Ve o zamanlar Lady Gaga, Polaroid'in kreatif direktörü olarak bir yıldan fazla bir süre görev yaptıktan sonra bile gezegendeki en tartışılmaz pop yıldızlarından biriyken, görünüşe göre kötü romantizmin kraliçesi bile Polaroid'in GL20'yi piyasaya sürmesini sağlayamadı. gerçek. GL20 güneş gözlükleri hakkında duyduğumuz son şey, Polaroid'den Imaging Resource'a şu ifadeyle geldi: "Daha fazla bilgi elde edildiğinde ek ayrıntıları paylaşacağız." İç çekmek.

Apple'ın sallanıp ıskaladığı sık görülen bir durum değil, ancak 2017 sonbaharında devrim niteliğindeki çok cihazlı kablosuz şarj matını tanıttıktan sonra, Apple'ın AirPower'ı hala görülecek bir yer değil.

AirPower, iPhone'lar, AirPod'lar ve Apple Watch gibi birden fazla cihazı aynı anda şarj edebilmek gibi asil bir hedefe sahipken, kullanıcıların bir şarj bobini üzerindeki tatlı noktaya vurma konusunda endişelenmelerine gerek kalmadan, Apple'ın mühendislerinin çözemediği görülüyor. şirketin zorlu standartlarını karşılarken AirPower'ı gerçeğe dönüştürmenin bir yolu . 2019'da Apple sonunda yenilgiyi kabul etti.

Bu listedeki en iddialı kavramlardan biri olan Google'ın Project Ara'sı, masaüstü bilgisayarlardan aldığınız yükseltilebilirliği ve onarılabilirliği küçük değiştirilebilir modüller kullanarak telefon dünyasına getirme girişimiydi. Fikir basitti : Birisi kamera gibi bir telefon bileşenini veya hatta tüm ekranı yükseltmek isterse, tamamen yeni bir cihaz satın almak zorunda kalmak yerine bu bileşeni kolayca değiştirebilir.

Her telefon, piller ve CPU'lar gibi standart ekipmanlardan hava kalitesi sensörleri gibi daha özel modüllere kadar her tür modül için birden fazla bağlantı noktasına sahip modüler bir "kabuk" üzerine kuruluydu. Ne yazık ki, Google büyük ölçekli testler planlamaya ve hatta bir perakende lansman takvimi belirlemeye kadar ilerlerken, Project Ara 2016'da tek bir birim mağazalara ulaşmadan iptal edildi.

Yıllar boyunca Razer'in tüm konseptleri neredeyse kendi başlarına bütün bir slayt gösterisini oluşturabiliyordu, ancak Project Valerie gerçek bir ürün olmaya en yakın şey gibi görünüyordu. Dürüst olmak gerekirse, kim bir dizüstü bilgisayar kullanmamış ve kendilerini biraz daha fazla ekran alanı isterken bulmuştur?

Razer, bir değil, toplam 12K çözünürlüğe sahip devasa bir mobil oyun dizüstü bilgisayarı oluşturmak için ekranlardan ikisinin yanlardan katlandığı 17,3 inçlik üç 4K ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar yaptı. Ve tüm kurulum biraz hassas olmasına rağmen, Razer, Battlefield 1'de birkaç tur atmakta sorun yaşamayan bir avuç çalışan prototip yaptı . CES 2017 videomuza bir göz atın. Project Valerie hiç satışa çıkmadı, ancak bir veya iki modelin hala vahşi bir yerde olma ihtimali var - Razer'ın orijinal prototiplerinden ikisi gösteri sırasında Razer'ın standından çalındı .

Aralık kaygısına yardımcı olmak için Tesla, 2013'te Tesla'nın tüm pil takımını değiştirecek ve tam şarjlı bir ünite ile değiştirecek ve Tesla sahiplerinin EV'lerini birkaç dakika içinde tamamen şarj etmelerini sağlayacak yenilikçi bir pil değiştirme sistemi gösterdi . 

Ne yazık ki, demo oldukça etkileyici olsa da, Tesla'nın, dünyanın her yerindeki şarj istasyonlarında bulunan binlerce veya milyonlarca pili taşıma ve servis etme zorluğunu üstlenmek yerine, Supercharger ağı aracılığıyla şarj hızlarını artırmayı seçmesiyle, sonuçta biraz pratik değildi. ülke.

Hepimiz oradaydık. Büyük bir yemekten sonra kemeri biraz fazla gergin hissettirir, bazen sadece biraz gevşetmeniz gerekir. Ama bunu kendin yapmak yerine neden bir akıllı kemerin senin için yapmasına izin vermiyorsun? Belty'nin yapması gereken tam olarak buydu .

Akıllı telefonunuza bağlanabilen bir elektrik motoruna sahip olan Belty, aslında göründüğünden daha karmaşıktı. Rahatlığı artırmaya yardımcı olmak için oturduğunuzda kemerinizi gevşetebilir ve pantolonunuzu dik tutarken dolaşımınızı kesmemek için tercih ettiğiniz sıkılığa (veya gevşekliğe) ayarlayabilir. Ancak, nispeten basit bir akıllı cihaz için bile, Belty dünyaya hazır değildi.

Yıllar boyunca küçük dost canlısı arkadaşlar yaratmak için birçok girişimde bulunuldu ( LG'nin yuvarlanan botunu hatırlıyor musunuz? ), ancak Samsung'un Ballie'si grubun en iyisi gibi görünüyordu. Ne yazık ki, bu hiç çıkmadı.

Ballie ilk sürpriz çıkışını CES 2020'de yaptı ve gösteriden kısa bir süre sonra ortaya çıkan küresel pandemi ile Ballie, içeride karantinadayken insanları neşelendirmek için mükemmel bir arkadaş gibi görünüyordu. Ballie, canı sıkılan evcil hayvanlar için bir oyuncak olarak lanse edildi ve aynı zamanda gezici bir güvenlik kamerası olarak ikiye katlandı. Ancak bir buçuk yıldan fazla bir süre sonra, Ballie hala MIA ve bu noktada, hiç çıkmayacakmış gibi geliyor.

Düz dışarı insanlar taşıyıcıları gibi bakıyor Wall-E , S-Pod bilim kurgu esinlenen rideables için sunum merkezi olarak bunu konumu geri almak için Segway'in şans gibi hissettim. Orijinal Segway gibi geriye ve öne eğilmenize güvenmek yerine, S-Pod basit bir joystick kullanılarak kontrol edildi, ancak öğrendiğimiz gibi, bunun bile kullanımı her zaman kolay değil.

S-Pod'un başlangıçta 2021'de daha fazla pazara açılmadan önce 2020'nin 3. çeyreğinde çıkması gerekiyordu. Ancak bugün burada otururken hala tek bir modelin teslim edildiğini duymadık. Segway'in demosunda başarılı olma şansı hala var, ancak bu hırslı küçük iki tekerlekli aracın gelecekteki beklentilerinden şüphe ettiğimiz için bizi bağışlayın.

İken , Microsoft Kurye o beri teknik bir kavram aygıtı olmayabilir ağırlıklı sonraki yıllarda kadar sızıntı ve söylentiler üzerinden tartışılan, şimdi kalemi desteği ile bir çift ekran tablet bina Microsoft'un rüyaları gerçek olduğunu biliyoruz 2009 yılında geri döndü.

Geriye dönüp bakıldığında, Courier'in o sırada Palm ve Apple'ın yaptıklarının en iyisini alıp sonra ikiye katladığı için hiç çıkmamış olması şaşırtıcı değil, ki bu küçük bir başarı değil. Courier, Samsung'un orijinal Galaxy Note'u piyasaya sürmesinden yıllar önce bir parça PDA ve bir parça süper güçlü akıllı telefon olmaya hazırlanıyordu. Ve Microsoft, Courier'i gerçekleştirmenin bir yolunu gerçekten bulmuş olsaydı, gerçek bir oyun değiştirici diyebileceğiniz birkaç cihazdan biri olabilirdi. Bununla birlikte, Courier hiçbir zaman gerçekleşmemiş olsa da, ruhu sonunda Microsoft'un Surface Duo'su gibi yeni nesil gadget'ların yolunu açtı , bu nedenle bir şekilde Courier'in mirası her şeye rağmen yaşıyor.

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow