Meksika'nın Popocatépetl Yanardağı Püskürmesini ve Kül Kusmasını Görün

Volkan geçen haftadır faaliyet gösteriyor ve çevredeki kasabaların üzerine tonlarca is bırakıyor.

Meksika'nın Popocatépetl Yanardağı Püskürmesini ve Kül Kusmasını Görün

Popocatépetl volkanı, bir hafta süren şiddetli patlamalardan sonra nihayet yavaşlıyor. Orta Meksika yanardağı , 15 Mayıs'tan bu yana faaliyet belirtileri gösteriyor, duman salıyor ve çok daha fazlasını yapıyor . Başkan Andrés Manuel López Obrador, CNN'e göre Salı günü düzenlediği basın toplantısında, ancak patlamaların sonunda durduğunu ve volkanın bu hafta daha az kül saldığını söyledi .

Meksikalı yetkililer başlangıçta bölge sakinlerine volkanik aktivitenin yoğunlaşması durumunda tahliyeye hazırlanmalarını tavsiye etmişti. Pazar günü, zirveye yakın kasabalarda yaklaşık 3 milyon insan yüksek alarm durumundaydı. CNN'nin bildirdiğine göre, havaalanları Mexico City'ye uçuşları erteledi ve yakın belediyelerdeki okullar kapandı.

NPR'nin bildirdiğine göre , yanardağın 60 millik yarıçapında yaklaşık 25 milyon insan var . Kuzey Amerika'nın en büyük metropol bölgesi olan Mexico City'nin 45 mil güneydoğusunda yer almaktadır . Puebla eyaletindeki topluluklar üzerindeki hava kalitesi endeksi, havadaki parçacıklar nedeniyle azaldı. Bu eyalette yaşayanlar, kirli havayı solumaktan kaçınmak için maske gibi koruyucu giysiler giymeye teşvik edildi.

Popocatépetl , 1994'te patlamadan önce onlarca yıl uykuda kaldı . O zamandan beri, ara sıra meydana gelen gümbürtüler ve patlamalar, yakınlarda yaşayan insanlar için düzenli bir olay haline geldi. Aktif yanardağın fotoğraflarını ve Meksika'daki çevredeki kasabalara nasıl kül püskürttüğünü görmek için tıklayabilirsiniz.

Daha fazla iklim ve çevre hikayesi mi istiyorsunuz? Evinizi karbondan arındırmak , fosil yakıtları kullanmaktan vazgeçmek , bir felaket çantası hazırlamak ve iklim korkusunun üstesinden gelmek için Earther'in kılavuzlarına göz atın . En son IPCC iklim raporu , karbondioksit gideriminin geleceği ve biyoplastikler ve plastik geri dönüşümüyle ilgili çevre dostu gerçekler hakkındaki haberimizi de kaçırmayın .

Slayt için tıklayın 

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow