Milyarlarca Kripto Para Aklamakla Suçlanan NYC Çifti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Tuhaflar, zenginler ve potansiyel olarak hapse giriyorlar. İşte federallerin milyarlarca kripto para akladığını söylediği garip teknoloji çifti hakkındaki açıklamanız.

Milyarlarca Kripto Para Aklamakla Suçlanan NYC Çifti Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Şimdiye kadar, kesinlikle onları duymuşsunuzdur: iddiaya göre tarihin en büyük kara para aklama planlarından birini gerçekleştirmeye çalışan, biri timsahlara takıntılı olan ve iyi, garip bir rapten hoşlanan NYC teknisyeni güç çifti .

İki Rusya-ABD vatandaşı olan 34 yaşındaki Ilya Lichtenstein ve 31 yaşındaki eşi Heather Morgan, ikili Salı sabahı erken saatlerde tutuklandıktan ve kara para aklamakla suçlandıktan sonra kripto dünyasının tuhaf Bonnie ve Clyde'ı oldular. multi milyar dolarlık bir plana bağlantı.

Ancak ne tür insanlar kriptoda 4,5 milyar doları aklamaya çalışır? Federallere göre: bu insanlar . "Hollandalı" lakabıyla da bilinen Lichtenstein ve Morgan'ın tipik siber suçlu beyniniz olmadığını söylemek biraz yetersiz kalır. Hackerlar ineklerdir, elbette. Ama bu insanlar... uh, pek çok nedenden dolayı size dijital Danny Oceans gibi gelmiyor .

Kendini kabul eden garip garipler, dinamik ikilinin nasıl ve ne zaman tanıştığı belli değil, ancak kimyanın neden işe yarayacağını anlayabilirsiniz. Çılgın bir Napolyon Dinamit kişiliğine sahip. O Zuckerberg enerjisine sahip. Birlikte, zengin, yenilikçi-şık bir yaşam tarzına öncülük etmiş görünüyorlar, ancak federal araştırmacılara göre, ikilinin devasa bir mali suçu örtbas etmek için çok çalıştığı bir çifte hayatı sakladı .

Raporlar, ikisinin 2019'da nişanlanmadan önce Silikon Vadisi'nde önemli bir süre geçirdiklerini ve birbirlerini en az on yıldır tanıdıklarını öne sürüyor . Geçen Kasım ayında evlendiler .

Profesyonel olarak, kendilerini girişimci olarak şekillendirdiler. Lichtenstein, Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden mezun olduktan sadece bir yıl sonra 2011 yılında bir pazarlama girişimi olan MixRank'i kurdu. Forbes , şirketin ilk destekçilerinden birinin teknoloji milyarderi Mark Cuban olduğunu bildiriyor, ancak Cuban'ın şirketteki hisselerini 2012 ile 2015 yılları arasında sattığı söyleniyor . Paranın çalınmasından bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce, 2015 yılına ait YouTube videoları , Lichtenstein'ın firmasının reklam hizmetlerinin yararları hakkında konuşmalar yaptığını ve nasıl girişimci olunacağına dair güzel sözler söylediğini gösterin. LinkedIn'e göre, daha sonra birkaç yıl boyunca yönettiği kripto tabanlı bir siber güvenlik firması olan EndPass'i kurdu. Profili, şu anda erken aşamadaki girişimlere danışman olarak çalıştığını ve ayrıca merkezi olmayan projeler için erken aşama melek yatırımı yaptığını söylüyor.

Bu arada Morgan , 2013 civarında başlattığı “soğuk çağrı” pazarlama e-postalarında uzmanlaşmış bir girişim olan Salesfolk'un kurucusu ve CEO'su. -Dev Lyft ve Jack Dorsey's Block'u (eski adıyla Square) paylaşın. Lichtenstein, Salesfolk'ta “danışman” olarak da çalışmış gibi görünüyor.

Bir noktada, ülke çapında ve 1 milyon dolarlık bir fiyat etiketi ile Manhattan'da iki yatak odalı kiralık bir apartman dairesine taşındılar. TikTok videoları , çiftin orada takıldığını, Noel'i birlikte kutladığını , kedileriyle konuştuğunu ve diğer tipik bin yıllık genç çift etkinliklerine katıldığını gösteriyor.

Herkesin bahsettiği rap videoları o kadar tipik değil.

Morgan'ın hezeyan uyandıran rap videolarından birinden bir kare.Ekran Görüntüsü : Lucas Ropek/YouTube

Morgan'ın kendi tuhaf, garip hip hop'unu yaratma konusundaki bariz tutkusu hakkında çok şey yazıldı . Sanık suçlu, “Razzlekhan” adı altında, son birkaç yılını “Gilfalicious”, “Pho King Badd Bh ech” ve “Versace Bedouin” gibi isimlerle şarkılar üreterek ve hiçbir konunun çok fazla olmadığı sosyal medyasında durmadan rap yaparak geçirdi. beyin uyuşturan bir kafiyeye entegre edilmek için sıkıcı veya sıkıcı. Koronavirüs hakkında rap yapıyor . GameStop hakkında serbesttir . AirPod'larını bulamayınca üzülüyor . Diğerleri kesinlikle daha renkli sıfatlar bulmuş olsa da, Morgan tüm bu saçmalığa “seksi korku komedisi” rap diyor .

Federal müfettişlere inanacak olursak, bu iki zengin, beceriksiz inek, son yarım yılını , dünyanın her yerindeki yatırımcılar için milyarlarca dolar zarara yol açan devasa bir suçu örtbas etmeye çalışarak geçirdi.

DEĞİŞİM

Bu suç, 2016 yılının Ağustos ayında, dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan Bitfinex'in devasa bir saldırıya uğramasıyla başladı. Birisi ( kimin tam olarak belli değil) Hong Kong şirketinin ağını ihlal ederek sistemlerine solucan girmeyi başardı. Şirket , blogunda çılgınca “Bugün, Bitfinex'teki tüm ticareti durdurmamızı ve ayrıca Bitfinex'e tüm dijital token yatırma ve çekme işlemlerini durdurmamızı gerektiren bir güvenlik ihlali keşfettik” dedi . Çok geçmeden, olay sırasında bir miktar paranın çalındığı haberi geldi. Aslında, çok para.

Saldırı sırasında, platformun kasasından 119.754 BTC'nin çalınması yaklaşık 71 milyon dolar değerindeydi. Bugün, Bitcoin'in piyasadaki yükselişi nedeniyle, haksız kazanılan kazançların Şubat ayı itibariyle 4,5 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Saldırı haberi, kripto topluluğu aracılığıyla şok dalgaları göndererek geçici olarak Bitcoin fiyatını düşürdü.

Şimdiye kadar federal yetkililer, çifti borsanın gerçek hacklenmesine dahil etmemeye özen gösterdiler, bu nedenle Bitfinex'in ağlarına izinsiz girişten kimin sorumlu olduğu tam olarak belli değil. Böyle bir durumda, bilgisayar korsanlığı müteahhitleri potansiyel olarak temin edilebilir - ancak suç duyurusu durumla ilgili hiçbir şeyi açıklığa kavuşturmaz. Şu anda kimin sorumlu olduğunu bilmiyoruz.

SUÇ

Emniyet yetkililerinin bildiği kadarıyla, para çalındıktan sonra Lichtenstein tarafından kontrol edilen bir kripto cüzdanına aktarıldı. Çiftin suçlandığı suçlar (kara para aklama ve ABD'yi dolandırma amaçlı komplo), bu cüzdandan kendi hesaplarına para aklama girişimlerinden kaynaklanıyor.

Bilgisayar korsanı kim olursa olsun, kriptoyu bir dizi 2.000 yetkisiz işlemle çaldılar ve 119.754 BTC'yi mahkeme belgelerinde "cüzdan 1CGa4s" olarak adlandırılan bir dış cüzdana gönderdiler. Para oraya transfer edildikten sonra, diğer pek çok kara para aklama planı gibi, Dutch ve Razzle, çalınan fonları internete dağıtmak ve yetkilileri yoldan çıkarmak için bir Bizans çevrimiçi hesap ve işlem ağını kullanmakla suçlanıyor.

Mahkeme dosyalamalarında, federal müfettişler, soruşturmanın nispeten erken safhalarında çiftin hilesini yakaladıklarını açıkladılar. Suç duyurusu şöyle:

Hacimli sayıda işlem yaratan bu karıştırma, çalınan BTC'nin yolunu gizlemek için tasarlanmış gibi göründü ve kolluk kuvvetlerinin fonları izlemesini zorlaştırdı. Bu çabalara rağmen, aşağıda daha ayrıntılı açıklandığı gibi, ABD makamları çalınan BTC'nin izini, New York'ta ikamet eden bir Rus-ABD vatandaşı olan ILYA “DUTCH” LICHTENSTEIN ve eşi HEATHER MORGAN tarafından kontrol edilen birden fazla hesaba kadar takip etti.

Aşağıdaki grafikte görülebileceği gibi, ikisi, faaliyetlerinin izini gizlemeyi umarak çok çeşitli sanal para borsalarında para dolaştırırken hırsızlıklarının izlerini gizlemek için bir grup çevrimiçi hesap kullanmakla suçlanıyor. .

Çiftin suç planı için ayrıca kritik olan, çalınan kriptoya bağlı faaliyet zincirini kırmaya çalışmak için darknet pazarlarının kullanılmasıydı. Özellikle çift , uyuşturucu satıcılarından kötü amaçlı yazılım dağıtımına kadar her şeye ev sahipliği yapan, ancak daha alakalı olarak, çeşitli finansal işlemlerin yolunu gizlemenin bir yolu olarak işlev görebilen, iyi bilinen karanlık web pazarı AlphaBay'de hesap kullandı. Federal yetkililerin iddiasına göre çift, çalınan fonların bir kısmını geri çekmeden ve dünyanın her yerindeki kripto borsa hesaplarına aktarmadan önce AlphaBay hesaplarında sakladı.

Sonuçta, tüm karmaşıklığa rağmen, ikili aslında kara para aklamada o kadar da iyi olmayabilir. Bloomberg'den Matt Levin , çalınan paranın büyük bir kısmı 1CGa4s cüzdanını ilk çıktığı yerden asla bırakmadığı için çiftin yaptıkları işte çok iyi olamayacağını yazıyor .

Benzer şekilde, kolluk kuvvetleri de nispeten kısa bir süre içinde çiftin ne yaptığını anlamış görünüyor. FBI ve IRS Kriminal Soruşturma Siber Suç Birimi'nden müfettişler, iki çarpık aşık tarafından büküldüğü iddia edilen aldatma perdesini nihayetinde çözmek için blok zinciri analiz araçlarını kullandılar. Bu haftaki suç duyurusunda yetkililer şunları söylüyor:

LICHTENSTEIN ve MORGAN, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok sayıda kara para aklama tekniği kullanmıştır: (1) hayali kimliklerle oluşturulmuş hesapları kullanmak; (2) çalınan fonları bir kerede veya daha büyük parçalar halinde taşımak yerine, toplamda binlerce işlem olacak şekilde küçük miktarlarda bir dizi hareket ettirmek; (3) İşlemleri otomatikleştirmek için bilgisayar programlarını kullanmak, birçok işlemin kısa sürede gerçekleşmesine izin veren bir aklama tekniği; (4) çalınan fonları çeşitli VCE'lerde ve karanlık ağ pazarlarındaki hesaplara yatırarak ve ardından fonları geri çekerek, fon akışını keserek işlem geçmişinin izini bulandırarak;

Ve devam ediyor.

Lichtenstein'ın 1CGa4s cüzdanındaki fonlara el konulması - iddianamenin yazıldığı tarihte 3,6 milyar dolara eşdeğer olan yaklaşık 94.000 BTC - görünüşe göre ABD Adalet Bakanlığı tarihindeki en büyük tek mali ele geçirmeyi temsil ediyor . Bu gerçek tek başına hikayeyi dikkate değer kılıyor. Ancak aynı zamanda böyle renkli, aptal operatörlere bağlı olması, bir yerlerde film yapımcılarının şu anda ellerini ovuşturarak, tüm bu şeyi nasıl uyarlayacaklarını ve öldüreceklerini planladıklarını garanti ediyor.

Çiftin Salı günü tutuklanmasının ardından Başsavcı Yardımcısı Lisa O. Monaco, “Bugünkü tutuklamalar ve departmanın şimdiye kadarki en büyük mali ele geçirmesi, kripto para biriminin suçlular için güvenli bir sığınak olmadığını gösteriyor” dedi. “Dijital anonimliği korumak için nafile bir çabayla, sanıklar, kripto para işlemleri labirenti aracılığıyla çalınan fonları akladılar. Emniyet teşkilatının titiz çalışması sayesinde bakanlık, hangi biçimde olursa olsun parayı nasıl takip edebileceğini ve izleyeceğini bir kez daha gösterdi.”

Lichtenstein ve Morgan kısa süre önce ilk kez mahkemeye çıktılar ve yargıç federaller tarafından çiftin kefaletinin reddedilmesini talep eden bir acil durum kararına izin verdi . Suçlu bulunurlarsa, ikili onlarca yıl hapis yatabilir.

crypto takibi, kripto para, kripto para portföy oluştur, crypto para portfolio,

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow