Subaru'nun İlk Elektrikli SUV'sinin Gerçek Bir İsmi Ve Kafanızın Karıştırılacağı Kesin Bir Tasarım Var

Eğer duymadıysanız, Toyota ve Subaru özellikle Kuzey Amerika için birlikte elektrikli bir SUV yapıyorlar, ancak başka yerlerde de satılacak. Toyota'nın çabasını daha önce gördük - buna bZ4X deniyor - ve bugün Subaru'nun çekimlerine bir göz attık, ancak gölgelerle kaplı. Bir de ismimiz var: Solterra.

Subaru'nun İlk Elektrikli SUV'sinin Gerçek Bir İsmi Ve Kafanızın Karıştırılacağı Kesin Bir Tasarım Var

Eğer duymadıysanız, Toyota ve Subaru özellikle Kuzey Amerika için birlikte elektrikli bir SUV yapıyorlar, ancak başka yerlerde de satılacak. Toyota'nın çabasını daha önce gördük - buna bZ4X deniyor - ve bugün Subaru'nun çekimlerine bir göz attık, ancak gölgelerle kaplı. Bir de ismimiz var: Solterra.

Subaru, takma adın Latince "güneş" ve "toprak" sözcüklerinden ilham aldığını ve şirketin "çevreye duyarlı bir pakette geleneksel SUV yetenekleri sunma" taahhüdünü temsil ettiğini söylüyor. Ayrıca Coachella benzeri bir müzik festivali için mükemmel bir isim gibi geliyor. Subaru'nun burada gerçek bir markalaşma fırsatı var.

Yukarıdaki Solterra teaserını - görmeyi biraz kolaylaştırmak için aydınlattığım ve kırptığım - bZ4X ile karşılaştırdığımızda, Subaru'nun tasarımı Toyota'nın tasarımından çok uzaklaşmayacak gibi görünüyor. BRZ / GR86 ikilisine çok benzeyen bu arabalar, yan camların kapanma şekli, arka lambaların arka çeyrekte nasıl döndüğü ve ön tamponun otomobilin etrafında nasıl kıvrıldığı gibi ayrıntılara kadar aynı temel şekle sahip görünüyor. Far grubu, Subaru'nun son modellerinde kullandığı gündüz LED desenini taklit ederek biraz farklı görünüyor.

Tıpkı meslektaşım José'nin bZ4X'in ilk ortaya çıktığında söylediği gibi, Solterra bir pilli elektrikli crossover için çok normal bir şekil taşıyor gibi görünüyor - bizim görebildiğimiz kadarıyla. Burada  gibi düşük eğimli profil ve eğimli tavan çizgisi veya Tesla Model X ve Y'nin yumurta şeklindeki özellikleri yoktur . Bu Toyobaru ikizleri , yakından ilgilenmezseniz, bir RAV4 , Highlander veya Forester ile kolayca karıştırılabilir ve sanırım asıl mesele bu.

Solterra, basın açıklamasında belirtildiği gibi, e-Subaru global EV platformunun bir üretim arabasındaki ilk uygulaması olacak . Kendi içinde biraz komik çünkü Toyota aynı mimariye e-TNGA diyor. En azından Toyota , bZ4X'i tanıttığında Subaru'ya hakkını verdi ve konseptin "konforlu ve ilgi çekici sürüş deneyimini" Subaru'nun dört tekerlekten çekiş bilgisine bağladı.

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow