Tesla, Dokunmatik Ekranda CPU Aşırı Isınması Sebebiyle Geri Çağırıyor

Tesla, federallerin 130.000 modern Tesla modelinin geri çağrıldığını duyurmasının ardından, araçlarda uzaktan güncellemelerin ne kadar yaygın hale geldiğini gösteren bir yama yayınladığını söyledi.

Tesla, Dokunmatik Ekranda CPU Aşırı Isınması Sebebiyle Geri Çağırıyor

En yeni 2021 ve 2022 modelleri için baharın sonlarına doğru giden Tesla otomobilleri için yamalar yayılmaya devam ediyor . Bu sefer, sorunun dokunmatik ekran CPU'larının çok ısınmasından ve arızalanmaya zorlamasından kaynaklandığı bildiriliyor.

ABD Ulusal Karayolu Trafik ve Güvenlik İdaresi Pazartesi günü Tesla'ya bir mektup gönderdi ve 2021 ve 2022 hatlarından 130.000 Tesla 3, S, X ve Y modelinin güvenlikle geri çağrılmasını talep etti. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı yönetim, bilgi-eğlence sisteminin CPU'sunun aşırı ısınabileceğini ve bunun gecikmesine veya yeniden başlamasına neden olabileceğini ve bunun orta ekranın arka görüş kamerası, vites seçimi veya uyarı ışıkları gibi özellikleri göstermesini engelleyebileceğini belirtti.

Şirket, Ocak ayından bu yana konuyla ilgili 59 saha raporu aldığını ancak sorunla ilgili herhangi bir çökme raporu almadığını söyledi.

Tesla, 3 Mayıs'tan itibaren CPU sıcaklık yönetimini iyileştirmek için kablosuz yazılım güncellemelerini ücretsiz olarak başlattığını söyledi. Etkilenen Tesla sahipleri, 1 Temmuz'dan sonra postayla mektup alacaklar.

Nisan ayında şirket , ABD ve Çin'de yaklaşık 63.000 otomobil için "Parça Modu " ndayken saatte mil veya kilometre göstermedikleri için güncellemeler yayınladı - bu da kullanıcıları potansiyel olarak karıştırıyor ve genel hızların belirlenmesini zorlaştırıyor.

Bu yılki diğer geri çağırmalar , dur işaretlerinden geçtiği bildirilen 54.000 araca yönelik bir güncellemeyi içeriyordu . Şubat ayında şirket , Tesla otomobillerinin korna yerine önceden kaydedilmiş sesleri ( AKA osuruk sesleri ) çalmalarına izin veren “boombox” özelliğini geri almak için 578.607 aracı güncellediğinde . Tesla CEO'su Elon Musk, bir tweet'te , federallerin daha fazla araç kazasına neden olabileceğini söylediği bir özelliğin kaldırılması konusunda oldukça gafil davrandı ve "Eğlenceli polis bunu yapmamızı sağladı (iç iç çekti)" yazdı.

Başka bir 817.143 mal sahibi , Tesla modellerinin, sahiplerine emniyet kemerlerini bağlamadıklarını bildirmek için çınlamayan Şubat ayında yapılan bir geri çağırmadan etkilendi. Araç sahipleri, araçlarının geri çağırmadan etkilenip etkilenmediğini veya etkilenip etkilenmediğini buradan kontrol edebilir .

Tesla, bu yılki geri çağırmaların en büyük payından sorumlu değil . Ford şu anda 27 geri çağırma ile bu onura sahip ve Tesla'nın 2,25 milyonuna kıyasla yaklaşık 3,18 milyon müşteriyi etkiledi. Ford'un durumunda olsa da, sürücüler arabalarını tamir için bayilere götürmek zorunda kaldıklarında , şirket potansiyel milyonlarca dolarlık maliyeti üstlenmek zorunda kaldı. Diğer birçok otomobil üreticisi, OTA özelliğine sahip daha fazla otomobili yola koymak istediklerini söyledi .

CNN'nin Mart ayında bildirdiği gibi , araçlarda uzaktan güncellemelerin avantajları var, özellikle de güncellemelerin benimsendiğinin bildirilmesi, geleneksel olarak geri çağrılan araçlar için %75'e kıyasla %100'e yakın olduğu için. Otomobil endüstrisi uzmanlarına göre sorun, Musk'ın ödüllü müzik kutusu özelliği gibi özellikler için insan sürücülerine "kobay" muamelesi yapıldığında, önde gelen otomobil üreticilerinin büyük metal kutularını daha çok ilk gün yama alabilen bir video oyunu gibi görmeleri. araç kazalarıyla ilgili artan ölüm oranlarının nedeni değil. Ulusal Güvenlik Konseyi , otomobillerle ilgili ölümlerin son iki yılda artış gösterdiğini bildirerek, otomobiller giderek daha fazla bağlantılı hale geldikçe olası güvenlik hatalarını önleme gereğini vurguladı.

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow