Web Dizini Nedir?

İnsan tarafından organize edilen web'de arama yapın, web sitenizi web dizinlerine ekleyin.

Web Dizini Nedir?

Bir web dizini, web sitelerinin el yapımı bir listesidir. Konu dizini olarak da bilinen bu listeler, web sitelerini bulmak için organize bir yöntem oluşturur. Bir arama motoruna benzer, ancak aynı değil .

Web Dizini ve Arama Motoru

İkisi web'de içerik bulmak için kullanılırken, birincil fark, bir arama motoru aracılığıyla keşfedilen bağlantıların otomatik olarak toplanması, bir web dizini ise insanların bağlantı eklemesini içermesidir.

Bir web dizininin sonucu, ortak kategoriler içinde düzenlenen, kolayca sindirilebilir bir bağlantı listesidir. Bir dizin, web sitelerini konuya göre bulmayı kolaylaştırırken, bir arama motoru, web sitelerini anahtar kelimeler (veya bir görsel arama motoruysa görseller veya ses, vb.) aracılığıyla bulmak için kullanışlıdır.

Web dizinleri kişiseldir ve hatta sahibinin hislerine bağlı olarak önyargılı olabilir. Çoğu arama motoru çok daha geniş kapsamlı ve güçlüdür. İnsanları bulan bir arama motoru, bir web dizininin asla sunamayacağı bir kaynak örneğidir.

Web Dizini Nasıl Çalışır?

Çoğu web dizini, web sitelerini konuya göre listeler, bu nedenle genellikle konu dizinleri olarak adlandırılırlar. Gerçek bir kişi (bir yazılım programı değil), hangi web sitelerinin listeye dahil edilmesi gerektiğini site bazında tanımlar, yani tüm dizin elle seçilir.

Bir web dizinine eklenecek içerik için, sahibinin bağlantıyı, başlığı ve listeye dahil edilmesini istediği diğer bilgileri manuel olarak eklemesi gerekir. Dizinin nasıl çalıştığına bağlı olarak, sahibi diğer web sitesi sahiplerinin sitelerinin eklenmesini istemesine de izin verebilir; Gönderimler ücretsiz bir seçenek olabilir veya dizine bağlı olarak ödeme gerektiren bir şey olabilir.

Bir web sitesi dizini ile karşılaştığınızda, içeriği bulmanın genellikle iki yolu vardır: göz atma ve/veya arama. Kategoriler genellikle farklı siteleri ayırmak ve seçimi daha iyi organize etmek için kullanılır, ancak genellikle tüm dizinde arama yapmanızı sağlayan yerleşik bir arama motoru da vardır.

Not : Bir arama motoru, gerçekten sadece belirli bir web sitesinde arama yapan herhangi bir arama aracıdır. Bazı web dizinleri bir arama motoru içerir, ancak araç yalnızca o web sitesinde çalışır. Başka bir deyişle, Google milyonlarca web sitesini arayabilirken, bir web dizininin arama motoru yalnızca kendi web sitesinde arama yapar.

Bir Web Dizini Kullanmalı mısınız?

Bir web dizini mi kullanmalısınız yoksa bir arama motoru mu tercih etmelisiniz diye merak edebilirsiniz. Sonuçta, bir arama motoru çok daha fazla bilgi bulur çünkü bir web dizini tanım olarak listeledikleriyle sınırlıdır.

Bir web dizini kullanmanın ardındaki fikir, sahibinin listelediği şeye güvenmenizdir. Örneğin, alakasız sonuçlar veya virüs , uygunsuz oyunlar vb. içeren web sayfaları verebilecek bir arama motoruyla geniş bir arama yapmak yerine, elle seçilmiş bir "Çocuklar İçin En İyi Çevrimiçi Oyunlar" listesini tercih edebilirsiniz .

Sonuçta, seçim sizin. Hangi web sitelerini ziyaret etmek istediğinize kendiniz karar vermeyi tercih ediyorsanız, bir arama motoru daha yararlıdır. Ancak, en iyi yemek pişirme sitelerini veya fizik bilgilerini veya haber sitelerini (veya kelimenin tam anlamıyla başka herhangi bir şeyi) nerede arayacağınızdan emin değilseniz, bir web dizini tercih edebilirsiniz.

Not : Bir web dizini ve bir arama motoru arasında karar verirken hatırlanması gereken bir şey, ikincisinin, bir kişinin insan tarafından yönetilen bir dizini güncelleyebileceğinden çok daha sık güncellenmesidir. İnternette yeni ortaya çıkan bir içerik arıyorsanız, bir arama motoru daha iyi bir seçimdir.

Bir web sitesi sahibinin bakış açısından, belirli bir coğrafi konumdaki kullanıcıları hedefliyorsanız bir web dizini yardımcı olabilir. Web sitenizi belirli bir konum altındaki bir dizine gönderebilirsiniz, böylece kullanıcılar orada listelenen sitelere göz attığında sizinkini bulurlar.

Web Dizinleri Örnekleri

    • Web'in En İyisi : 1994 yılında kurulan bu site, "web'in en iyisi" olduğu doğrulanmış işletmeleri bulmanıza yardımcı olur. Site sahipleri burada bir yer kazanmak için bir listeleme ücreti ödemelidir.
    • The World Wide Web Virtual Library : Hepsinin dedesi olan bu web dizini 1991'den beri var ve onu en eski çevrimiçi web dizini yapıyor. HTML ve web'i icat eden adam Tim Berners-Lee tarafından yaratıldı. Gönüllüler, uzmanlık alanlarındaki sayfaları derlemekten sorumludur ve bu da, mevcut en yüksek kalite arasında yaygın olarak kabul edilen bir dizinle sonuçlanır.
    • Canlı Web Rehberi : Binlerce web sitesi burada listelenmiştir ve katı editörlük süreçleri, çocuklar ve gençler, haberler, bölgesel, eğlence, iş, sanat, bilim, spor, alışveriş gibi kategorilerde yalnızca en yüksek kaliteli içeriği bulmanızı sağlar. toplum, internet ve diğerleri.
    • Yasemin Dizini : Bu internet dizinindeki sayısız konu bölgeye ve konuya göre sıralanmıştır. Ziyaretçiler sitelerini bir ücret karşılığında gönderebilirler.
  • Hotfrog : " Amerika Birleşik Devletleri'nin En Yeni Yerel İşletme Rehberi " olarak adlandırılan bu, düzinelerce ülkedeki milyonlarca işletmeyi listeler.
  • Dünya Sitesi Dizini : Benzersiz bir Son Eklemeler sayfasına sahip bir arama motoru ve web dizini. Sıkı teslim kuralları ve aralarından seçim yapabileceğiniz birçok kategori var. Sitenizi göndermek için ödeme yapmak istiyorsanız iki katman vardır.
  • Incrawler : Bu kapsamlı web dizini ücretli listeleri kabul eder, web sitelerini düzinelerce kategoride düzenler ve bir arama aracı içerir.
  • Aile Dostu Siteler : 1996'dan beri aktif olan bu dizin, web'i "G" olarak derecelendiren, insan tarafından yönetilen bir dizindir.
  • Jayde : Bu web dizini kendisini bir iş arama motoru olarak pazarlıyor, ancak devlet ve sanayiden enerji, sağlık, otomotiv, tarım, perakende, kimyasallar, telekomünikasyon ve elektroniğe kadar her şeyi içeren düzinelerce kategoriye manuel olarak da göz atabilirsiniz.

web dizini, web dizini ekleme, web directory, link directory, link dizini, dmoz dizini, backlink

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow