iOS 15 Burada ve Her Şey iPhone'unuzu Daha Az Rahatsız Edici Hale Getirmekle İlgili

Hepimiz telefonlarımıza umutsuzca bağımlıyız ve cihazlarımızın zamanımızın ve dikkatimizin çoğunu emmesi hepimizi inanılmaz derecede rahatsız ediyor. Apple, bu sonbaharda iPhone'lara gelen ve bu sıkıntılardan bazılarını çözecek bir yazılım güncellemesi olan iOS 15'i gösterdi.

iOS 15 Burada ve Her Şey iPhone'unuzu Daha Az Rahatsız Edici Hale Getirmekle İlgili

Hepimiz telefonlarımıza umutsuzca bağımlıyız ve cihazlarımızın zamanımızın ve dikkatimizin çoğunu emmesi hepimizi inanılmaz derecede rahatsız ediyor. Apple, bu sonbaharda iPhone'lara gelen ve bu sıkıntılardan bazılarını çözecek bir yazılım güncellemesi olan iOS 15'i gösterdi.

En büyük yeni özellikler, özellikle iletişimde kalmak için metinleri ve görüntülü aramaları nasıl kullandığımız konusunda iletişim etrafında toplanmıştır, ancak dikkat dağınıklığını en aza indirmek için tasarlanmış yeni bildirim araçları da vardır, bu nedenle son derece rahatsız edici Ekran Süresi raporunuz biraz daha az olabilir. Açılacak çok şey var, o yüzden dalalım.

FaceTime'ın Karantina Revizyonu

Apple, Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı açılış konuşmasını FaceTime'a odaklanarak başlattı. Apple'ın yerel video konferans uygulaması, covid-19 pandemisi boyunca çok fazla yük kaldırıyor ve Apple, iletişimi çok daha kolay hale getirecek bir sürü yeni özellik ekliyor - ancak şimdi bu karantina hafifliyor ve çoğumuz geri dönüyor Pandemi öncesi rutinlere bakıldığında, bu özellikler iOS 14'te çok daha kullanışlı olacak gibi görünüyor.

FaceTime artık Apple'ın Spatial Audio adı verilen ve grup görüntülü aramalarının gerçek hayatta olduğu gibi daha doğal ses çıkarmasını sağlayan surround ses sürümüyle çalışıyor. İki yeni mikrofon özelliği, sesinizi alıp ortam gürültüsünü bastıran ses yalıtımı ile FaceTime aramalarınızın çevrenizdeki her şeyi duymasını sağlayan geniş spektrum arasında geçiş yapmanızı sağlar. FaceTime aramaları artık Portre Modunu da destekliyor, böylece arka planınız bulanık.

Ayrıca artık FaceTime arama bağlantılarını önceden oluşturabilir ve bunları hem iPhone kullanan arkadaşlarınızla hem de Web'de FaceTime kullanarak arama yapabilen Android arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Bu grup aramaları biraz daha eğlenceli hale gelmek üzere. Apple, FaceTime aramasında film izlemenize, müzik dinlemenize ve ekranınızı paylaşmanıza olanak tanıyan SharePlay adlı yeni bir FaceTime özelliği sunuyor. SharePlay, Apple TV ve Apple Music gibi Apple'ın yerel uygulamalarını ve ayrıca HBO Max, TikTok, Disney+, Hulu, Twitch, MasterClass, Paramount+, NBA ve ESPN+ gibi üçüncü taraf uygulamalarını da destekler. Daha büyük bir ekranda izlemeniz gerekiyorsa, arama sırasında içeriği başka bir Apple cihazında AirPlay ile oynatabilirsiniz.

Mesajlarda Daha Kolay Paylaşım

Sizi bilmem ama insanlar benimle fotoğraf, şarkı ya da haber linkleri paylaştığında, o an onlarla uğraşmadıkça, yazıyı okumayı ya da şarkıyı dinlemeyi neredeyse kesinlikle unutacağım.

Apple, iOS 15'te Müzik, Haberler, Fotoğraflar, Safari, Podcast'ler ve Apple TV gibi belirli Apple uygulamalarında arkadaşlarınızın sizinle neler paylaştığını gösteren yeni bir Sizinle Paylaşılan özelliğine sahiptir. Sizinle kimin paylaştığını görebilmeniz ve içeriği tartışmaya devam etmek için bir mesaja geri dönebilmeniz için bu uygulamalarda Sizinle Yeni Paylaşılanlar bölümü görünecek.

Daha Odaklanmış Bildirimler

Kullandığınız tüm iş ve kişisel uygulamalardan gelen sürekli bildirimler nedeniyle iPhone'unuzu kullanmak bunaltıcı hale geliyorsa, iOS 15 büyük olasılıkla bir oyun değiştirici olacaktır.

Artık Apple, mesajlar hariç bildirimleri, görmek istediğinize karar verdiğinizde teslim edilecek tek bir bildirim özetinde bir araya getirecek.

Odak adlı yeni bir özellik, Rahatsız Etmeyin, İş ve Kişisel arasında seçim yapmanıza olanak tanır. İş veya Kişisel etkinleştirildiğinde, bu profillere özel bildirimler görürsünüz (ve elbette, İş veya Kişisel olarak hangi uygulamaların kategorilere ayrıldığını özelleştirebilirsiniz). iPhone'unuz ayrıca Odak'ta Rahatsız Etmeyin özelliğini etkinleştirdiğinizi kişilerinize bildirir, böylece onlardan kaçınmadığınızı bilirler ve önemliyse yine de mesaj gönderebilirler.

Yeni Fotoğraf Özellikleri

iOS 15'te, bir fotoğraftan metin taramak için iPhone kameranızı kullanabileceksiniz. Bu metni bir e-postaya kopyalayıp yapıştırabilecek, fotoğraftan daha fazla bilgi arayabilecek veya yedi farklı dildeki metni çevirebileceksiniz.

Fotoğraflarınızı doğrudan Spotlight ekranından da arayabilirsiniz ve Apple'ın fotoğraf anıları, daha profesyonel bir parlaklık için AI tarafından oluşturulan videolarına Apple Music parçaları ekler.

Hava Durumu ve Cüzdan Yükseltmeleri

Apple'ın popüler hava durumu uygulaması Dark Sky'ı satın almasının ne zaman iOS Hava Durumu uygulamasında anlamlı değişiklikler anlamına geleceğini merak ediyorduk ve şimdi biliyoruz. iOS 15'te Hava Durumu uygulaması, tıpkı Dark Sky gibi daha ayrıntılı verilerle yeniden tasarlandı.

Ve şimdi iOS Cüzdan uygulaması  , yalnızca NFC anahtarları yerine ultra geniş bant dijital araba anahtarlarını destekliyor ve aynı zamanda ehliyetinizi saklamak için de kullanılabiliyor , bu da iPhone'unuzu günlük yaşamınız için daha da önemli hale getiriyor.

Yeni AirPods Yok, Ancak Bazı Yeni Özellikler

Apple'ın bu yıl yeni AirPod'ları ortaya çıkaracağı söylendi, ancak WWDC'de yenilenmiş bir çift görmedik. Bunun yerine Apple, M1 macOS ve tvOS cihazlarında Dolby Atmos içeriğini izlerken Conversation Boost ve Spatial Audio desteği dahil olmak üzere bazı yeni AirPods yazılım özelliklerini duyurdu.

Ve Find My AirPods desteği geliyor ve bu da AirTags için izlemeye benzer şekilde çalışıyor gibi görünüyor.

iOS 15 Ne Zaman Çıkacak?

Apple, iOS 15'in ne zaman kullanıma sunulacağını henüz açıklamadı, ancak geleneksel olarak iOS'un yeni sürümü sonbaharda yeni iPhone'larla birlikte çıkıyor.

Sınırda yaşamak ve tüm yeni özellikleri önceden test etmek istiyorsanız, geliştirici betası bugün, Temmuz ayında halka açık bir beta ile kullanıma sunuldu.

miksimor, miksimor blog, yazdıkça para kazan, makale yaz para kazan

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow