Samsung'un Son Güncellemesi Eski Telefonlara Yeni Kamera Özellikleri Getiriyor

One UI 4.1, eski Galaxy cihazlarına ekstra ateş gücü getiriyor.

Samsung'un Son Güncellemesi Eski Telefonlara Yeni Kamera Özellikleri Getiriyor

Android kullanıcılarına gönderilen bir yazılım güncellemesi her zaman bir kutlama sebebidir . Ve bugün Samsung, Galaxy S22 serisi akıllı telefonların en iyi özelliklerinden bazılarını amiral gemisi cihazlarının önceki nesillerine getiriyor.

Şirket , One UI 4.1'in önümüzdeki haftalarda Galaxy S20, Galaxy S21, Galaxy S10 ve türünün son örneği Galaxy Note 20 dahil olmak üzere daha eski modellere sunulacağını duyurdu. Katlanan Galaxy Z Fold ve Z Flip de güncellemenin bir parçası ve bazı Galaxy A serisi akıllı telefonlar ve Tab S serisi tabletler.

One UI 4.1, bir dizi yeni kamera merkezli özelliğe sahiptir. Bu, özellikle S21 Ultra'ya gelen Expert RAW modunu içerir, ancak etkinleştirmek için doğrudan Galaxy Apps mağazasından indirmeniz gerekir. Samsung ayrıca, Google Fotoğraflar'ın Sihirli Silgisine benzer şekilde çalışan Nesne Silgisini de getiriyor; bu, onları fotoğraftan çıkarmak için bir kişi veya şey seçmenize izin veriyor.

Resmi Kore Samsung topluluk forumları , gelen kamera özellikleri ve hangi modellerin belirli güncellemeyi göreceğine dair daha fazla bilgi sunuyor. Portre modu, diğer Galaxy akıllı telefonların ön kamerasında ve arka kamerasındaki 1x lenste çalışacak gece portreleriyle bir nimet alıyor. Portre modu ayrıca evcil hayvanları da barındıracak, böylece kürklerinin etrafındaki bulanıklık tam olarak doğru olacaktır. Galaxy S cihazınızın arkasında bir telefoto lens varsa, uzaktaki nesnelerin yakın çekimlerini yapabilmeniz için Portre tabanlı film modunu desteklerler.

Yazılım güncellemesi, en son video kayıt arayüzünü iyileştirir. Öne ve arkaya bakan kameralarla çekilen videolar ayrı klasörlere kaydedilecektir. Ayrıca , masaüstü tabanlı video düzenleme uygulamalarından alınan yararlı bir hareket olan Samsung kamera uygulamasında aynı anda video oynatabilir ve düzenleyebilirsiniz.

One UI 4.1, kamera uygulamasının ötesinde başka özellik güncellemelerine sahiptir. Daha eski Galaxy cihazları, Galaxy S22'nin Grammarly destekli klavyesine erişebilecek, ancak Samsung Klavye uygulamasındaki seçeneğe ulaşmak için birkaç menü şemasını incelemeniz gerekecek. Fotoğraf paylaşımı da daha düzenlidir; paylaştığınız tüm fotoğraflar, başka bir uygulamaya geçmeden önce otomatik olarak kırpılır ve optimize edilir; örneğin, gereksiz durum ayrıntılarının üstte olduğu ekran görüntüleri gibi. Ve Google Duo'nun Canlı Paylaşım işlevine ilk erişimi olan siz olacaksınız.

Samsung, One UI 4.1'in belirli bölgelerde başlatıldığını ve ABD pazarının önümüzdeki haftalarda bunu görmesinin beklendiğini söyledi. Ancak, bazı kişiler güncellemeyi Galaxy Z Flip 3 ve Z Fold 3 gibi cihazlarda zaten deneyimledi.

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow