Google Neden Arama Sonuçlarından Kişisel Bilgileri Temizliyor (İyice Soruyorsanız)

Google'ın herkese açık arama bağlantısı, bir Soru-Cevap bölümünde şirketin, kullanıcıların gizlilik arzusunu halka bilgi sağlamakla nasıl dengelemeye çalıştığını açıkladı.

Google Neden Arama Sonuçlarından Kişisel Bilgileri Temizliyor (İyice Soruyorsanız)

Hayatlarımız daha dijital hale geldikçe, aynı zamanda daha aranabilir hale geldi. Bugün birçok kişi, basit bir Google aramasıyla sizinle ilgili kişisel bilgileri (telefon numarası, fiziksel adres) bulabilir. Bu her zaman ideal veya açıkçası rahat değildir. Google bunu biliyor ve sıradan insanlara bu bilgiyi her şeyi bilen arama motorundan temizleme şansı veriyor.

Çarşamba günü,  arama devi , kullanıcıların yalnızca birkaç tıklamayla fiziksel adreslerinin, telefon numaralarının ve e-posta adreslerinin kaldırılmasını talep etmelerine olanak tanıyan yeni bir araç olan “Sizinle İlgili Sonuçlar”ı başlattı . Ayrıca, önümüzdeki yıldan itibaren kullanıcılar, Sizinle İlgili Sonuçlar bölümünde kişisel bilgileriyle ilgili uyarılar ayarlayabilecek ve bu da Google'dan bu bilgileri daha hızlı kaldırmasını istemelerine olanak tanıyacak. Bu özellik, Google uygulamasında ve ayrıca bireysel arama sonuçları aracılığıyla tarayıcınızda mevcuttur.

Google'ın Arama için halka açık irtibat sorumlusu Danny Sullivan, Gizmodo'ya bu hafta bir görüntülü sohbet röportajında, insanların zaman içinde arama sonuçlarında görünen kişisel bilgilerine karşı daha hassas hale geldiğini söyledi. Artık eskisinden daha az rahatlar ve birçoğu bilgilerinin bu kadar kolay erişilebilir olmamasını tercih eder, diye açıkladı.

Sullivan, "Bizim yanıtımız sadece bu arzuları karşılamak için adım atmak ve [sorarak] bunu dengeli ve dikkatli bir şekilde nasıl yapabileceğimizi sormak, böylece sadece kamunun [ilgisine] sahip olabilecek bilgileri kaldırmamak" dedi.

Google'dan kişisel bilgi almayı denediyseniz, bunun tam olarak kolay olmadığını bilirsiniz. Arama devi, istem dışı sahte porno ve istismar amaçlı kaldırma uygulamalarına sahip sitelerden küçüklerin resimlerine ve doxxing içeriğine kadar farklı içerikle ilgili yarım düzineden fazla kaldırma politikasına sahiptir. Başını döndürmek için yeterli.

Şirket, Sizinle İlgili Sonuçların, en azından belirli türdeki bilgilerin kaldırılması söz konusu olduğunda, bu süreci basitleştireceğine söz veriyor. Bu özellik aynı zamanda Google'ın diğer içerik kaldırma politikaları için bir merkez görevi görecek. Bu özellik yalnızca fiziksel adresler, telefon numaraları ve e-posta adresleri için hızlı ve kolay bir kaldırma işlemi sağlayacak olsa da, insanları Google'ın diğer politikalarına giren içerik hakkında bilgilendirecek ve onları yayından kaldırma dilekçesi verme sürecine yönlendirecektir. Dağlarda kaybolduğunuzda bir tür pusula gibi. Bu durumda, dağlar Google'ın devasa web sitesi ve politikalar denizidir.

Gizmodo, Sullivan ile bu hafta Sizinle İlgili Sonuçlar ve yeni uyarılar özelliğinin temel olarak Google Alerts'in yeniden paketlenmiş bir sürümü olup olmadığı, içerik kaldırma isteklerini hangi kişinin veya algoritmanın incelediği ve Google'ın kamunun güvenliğini sağlamak için ne yaptığı gibi Google Arama'nın diğer yönleri hakkında konuştu. kilometrelerce uzunluktaki içerik kaldırma politikalarını anlıyor. Oh, ayrıca ona bir Google genel arama bağlantısının ne olduğunu da sorduk.

Aşağıdaki Soru-Cevap bölümümüzü inceleyebilirsiniz. Uzunluk ve netlik için düzenlenmiştir.

Gizmodo: Başlamadan önce Danny, Arama için halka açık bir irtibatın ne yaptığı hakkında biraz daha bilgi verebilir misin? Mümkünse tek cümle ile anlatabilir misiniz? 

DS : Arama ekibi ile Google dışındaki kişiler arasında iki yönlü iletişimi daha iyi sunmaktır. Bu nedenle, özellikle, insanların aramanın nasıl çalıştığı hakkında soruları olduğu [gerçeğe odaklanır] rolü. Bu herkesin hayatında gerçekten önemlidir ve bazen bir arama sonucunun neden böyle göründüğünü veya neler olup bittiğini her zaman anlamazlar ve endişe uyandırabilirler. Genellikle sorulardır. Benim rolüm oraya gidip aramanın nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi vermeye ve paylaşmaya çalışmak.

Gizmodo: Google Arama'da kişisel olarak tanımlanabilir bilgiler sorununu ve Google'ın bu sorunu çözmek için attığı adımları nasıl tanımlarsınız?

DS: Bence insanlar zamanla buna karşı daha hassas oluyor çünkü orada daha fazla bilgi var ve daha fazla insan aramaya devam ediyor. Sorun ya da endişe şu ki, sadece onunla rahat değiller ve gerçekten bu kadar kolay erişilebilir olmamayı tercih ediyorlar.

Yanıtımız sadece bu arzuları karşılamak için adım atmak ve bunu nasıl dengeli ve dikkatli bir şekilde yapabileceğimizi sormaktır, böylece sadece kamunun [çıkarına] sahip olabilecek bilgileri kaldırmayız. Kamuya açık bir yönün olabileceği birkaç durum vardır, ancak özellikle bu içeriğin bir kısmının üçüncü taraf web sitelerine girdiğini gördükleri için insanların sahip olduğu bazı endişeleri de ele alabiliriz ve siz, “Ben neden orada olduğunu bilmiyorum."

Gizmodo: Sizinle İlgili Sonuçlardan Önce, insanların kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri kaldırması için bir süreç veya yol var mıydı?

DS: Normalde yoktu. AB'de, bazı durumlarda kullanabileceğiniz Unutulma Hakkı mekanizmaları vardır. Ama bence yaptığımız şey diğer bazı durumlarda da biraz daha geniş olabilir. Ve biliyorsun, ama gerçekten yoktu. Bu, politikalarımız dahilinde olan bir şey değildi. Web aramaları söz konusu olduğunda çalışma şeklimiz, kaldırma için çok sınırlı politikamız var.

Temel olarak, eğer spam değilse ve yasa dışı bir şey değilse (örneğin, çocukların cinsel istismarı içeriğinde olduğu gibi, tepki vermemiz gereken yasalarımız var), onu orada bırakma eğilimindeyiz ve en yararlı şeyleri göstermeye çalışmak için sıralama sistemimize güveniyoruz. yapabiliriz, böylece araya girip diğer insanların yararlı bulabileceği bilgileri bir şekilde dışarı çıkarmayız.

Çok iyi nedenlerle bilgi keşfetmeye çalışan araştırmacılar olabilir. Ancak bu, bu tür şeylere sahip olmaya yeterince ilgi olduğunu söylediğimiz bir vakaydı ve bu endişelerin, arama sonuçlarını, insanlara daha az yardımcı olmayacak şekilde etkilemeden karşılanabileceğini düşünüyoruz.

Gizmodo:  Son aylarda ve yıllarda, The New York Times ve diğer medya kuruluşları tarafından, kişisel kimlik bilgilerinin Google Arama'da bulunduğunu bildiğiniz ve onları örneğin pedofil olarak tanımlayan kişiler hakkında çok yüksek profilli araştırmalar yapıldı. . Bu gibi durumlar, bu özelliği kullanıma sunma konusunda size herhangi bir şekilde ilham verdi mi? 

Dolayısıyla, bu davaların aslında farklı politikalar olduğunu düşünüyorum. Bu politika daha çok [kendi] adreslerine ve telefon numarama sahip olmamayı gerçekten tercih eden [ki] sıradan kişilere yöneliktir. Bu gerçekten bu tür şeylerin odak noktası değildi, bu endişelerden uzaklaşmak değil, ancak ortaya çıktıklarında sahip olduğumuz diğer politikalar, özellikle de doxxing politikası tarafından kapsanan endişeler.

Değişikliği yaptığımızdan önce, kişisel bilgilerinizin kaldırılmasını istiyorsanız, doxxing göstermeniz gerekiyordu. Yani bu, bir gazete haberinden bahsedeceğiniz türden şeylerle uğraşmaktı. Ama sıradan insan, 'Eh, ben sarhoş olmadım. Orada olmamayı tercih ettiğim şeylere sahip olmamak için deli mi olmam gerekiyor?' Bizim çözümümüz ise, 'Hayır, bilmiyorsun.' Herkes kaldırabilir. Aslında göstermek zorunda oldukları zarar endişesi taşımayan insanlara doğru genişletiyor, sadece daha rahat olmak isterdim, değil mi? Herhangi bir nedenle orada olmasa daha rahat hissederdim.

Benzer şekilde, söylediğin başka bir şey de bazen taciz edici içeriğin olduğudur. Yaptığımız başka şeyler var. Bununla ilgili farklı bir politikamız var, bu mutlaka fiziksel bir şey göstermekle bağlantılı değil, değil mi? Sadece bilgilerin gönderilip gönderilmediğine bağlanabilir. Ve genellikle bazen birileri, 'Pekala, kaldıracağım ama bir ücret ödemeniz gerekiyor' der. Ve biz [hayır] gibiyiz. Bu politikayı iki, üç yıldır zaten uyguluyoruz, 'Evet, bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Bunu kaldırtabilirsin. Sadece formumuzu doldurun. Bu bizim yaptığımız türden bir şey.

[Bir de] başka bir şey daha var ve bu biraz daha ileri, ama biliyorsunuz, son zamanlarda bunu yaptık, böylece 18 yaşından küçükseniz herhangi bir nedenle görüntüleri kaldırabilirsiniz. Ve bu büyük bir soruşturma olduğu için değildi. Bunun nedeni, özellikle reşit değilseniz, resimler gönderebileceğinizi veya arkadaşlarınızın bunu yapabileceğini anlamamızdı, [ve farkına varıyoruz] 'Ah, bunların aramada görünmesini gerçekten istemiyorum, öyle olsalar bile. açık web'de.' Yani, sadece insanların işini kolaylaştırmak için tasarlandı, sadece sıradan insanlar.

Gizmodo: Hepinizin bu konuda çok fazla politikası var ve nedenini anlıyorum çünkü her biri belirli bir duruma özel. Ancak bunun, ortalama bir kişi için biraz kafa karıştırıcı olabileceğini düşünüyorum ve 'Google'ı şu anda bu aracı sunmaya teşvik eden bir şey var mıydı?' 

DS : Pek çok farklı politikamız olduğuna kesinlikle katılıyorum ve 'bilgileri Google'dan kaldır' [yazarsanız] bir tam sayfamız olur. 'Doxxing mi?' gibi şeyleri listeler. veya 'Rıza dışı görüntüler mi?' vs. Buradaki fikir şu ki, eminim ki bunun üzerine geliştirmeye devam edeceğiz, mutlaka doğru yardım sayfasını bulup hepsini okumaya çalışmanız gerekmiyor. Şu anda 'Ah, bu konuda endişeliyim' diyen arama sonuçlarına bakıyorsunuz ve üzerine tıklıyorsunuz ve [endişe duyduğunuz bilgilerin] [bir Google politikasıyla] eşleşip eşleşmediğini görebilirsiniz. kaldırma], ardından bir talepte bulunun ve tüm ayrıntıları okumak zorunda kalmadan süreç boyunca rehberlik ettiniz. Bu, onu takip etmek zorunda olmadığın anlamına gelmiyor, yine de ihtiyacın var, ama bu sadece insanların işini kolaylaştırmak için.

Gizmodo: Google'ın yeni uyarı özelliğinin ardındaki düşüncesi neydi? Belirli konular veya anahtar kelimeler için Google uyarılarından farkı nedir? Örneğin, tam da bu nedenle adıma bir Google uyarısı alıyorum çünkü adresimin veya telefon numaramın orada olmasını istemiyorum.

DS:Hâlâ geliştiriliyor, bu yüzden söyleyecek çok şeyim yok, ama sanırım sizin için bir şeyin sizi izlediği yerde, Google Alerts gibi bir tür alarm gibi olacağını tasavvur edeceksiniz. yapmak. Her gün bir rapor aldığınız gibi olacağından şüpheliyim çünkü muhtemelen her gün bir şeyiniz yok, ancak muhtemelen hassas bulduğunuz [ve] istediğiniz türden bilgilerle bağlantılı olacak. [dışarıda] olup olmadığını bilin. 'Adresimin sayfalarda görünmesini istemiyorum' dediyseniz, muhtemelen orada adınızı ve adresinizi bulmakla bağlantılı olacaktır. Bunu şimdi Google Alerts ile bir nevi yapabilirdiniz, ancak bu tür bir sisteme daha entegre olurdu, böylece onu bilirsiniz, çıktığında ona göre hareket edebilirsiniz. Tüm detaylar hala çalışılıyor,

Gizmodo: Sizinle ilgili Sonuçlara giren kaldırma isteklerini incelerken, bu istekleri inceleyen ve değerlendiren insan incelemeciler var mı? Eğer öyleyse, bana nasıl eğitildikleri ve takımın ne kadar büyük olduğu hakkında biraz daha bilgi verebilir misiniz? Ya da insan gözden geçirenler değillerse, otomatik mi? 

DS : Kesinlikle işin içinde olan insan eleştirmenlerimiz var. Çeşitli insan ve otomatik sistemler kullanıyoruz. Takımların numaraları bende yok. Her şeyin yeterli olacak kadar iyi çalıştığını biliyorum ve bunları birkaç gün içinde işlediğimizi söyleyerek kendimizi rahat hissediyoruz. Yani, bilirsiniz, oradan uğraştığımız şeylerin ölçeğini hesapladığınızda bu oldukça iyi. Ama kesinlikle hem hızlandırmak hem de güven vermek ve gözden geçirmek için bir şeyler kombinasyonudur. Tüm bunların içine yerleştirilmiş kesinlikle inceleme mekanizmaları var.

Gizmodo: Peki, bir talebin onaylanıp onaylanmadığına dair yanıt almak için ortalama bekleme süresi nedir? Daha önce birkaç gün olduğundan bahsettiğinizi biliyorum, ancak her bir isteği incelemenin ortalama ne kadar sürdüğüne dair bir ortalama var mı yoksa sadece veya buna bağlı mı? 

DS : Bence sadece bağlı ve aynı zamanda değişebilir. Sanırım ilk başladığımızda büyük bir talep akışımız vardı, bu yüzden bir grup istekten geçerken işleri yavaşlatabilirdi. Ve sonra belki çok fazla isteğin olmadığı bir gün geçirirsiniz, bu yüzden daha fazlasını elde edersiniz. Sadece değişebilir. Böyle bir ortalama zamanımız olduğunu sanmıyorum.

Gizmodo: Ve eğer talep reddedilirse, bir talebi yeniden gözden geçirmeniz için insanların geçebileceği bir tür temyiz süreci var mı?

DS: Evet, hatırladığım kadarıyla, araç sizi bunun üzerinden geçirecek ve hatta biz de inceleyip yardımcı olabilecek daha fazla bilgi sağlıyoruz. Bazen insanların biraz daha fazla bilgi paylaşması gerekiyor ve biz de bağlamı biraz daha anlıyoruz. Oradan bu konuda yardımcı olabilir.

Gizmodo: Google'ın yardım sayfalarını inceliyordum ve içerik kaldırma konusunda epeyce politika buldum. Altı tane saydım: rıza dışı görüntüler, istem dışı sahte porno, sömürücü uygulamalara sahip sitelerdeki içerik, PII veya doxing içeriği, reşit olmayanların görüntüleri ve benim adıma verilen alakasız pornografi.

Halkın bu politikaları ve onlara sunulan tüm kaynakları anlamasını sağlamak için ne yapıyorsunuz? Bu oldukça fazla politika ve bunları anlamak için her birine tıklamanız gerekiyor.

DS: Bence pek çok insan için bu politikaların çoğu onlar için sorun değil. Sanırım çoğu insan muhtemelen 'Tanrım, adımla ilgili alakasız pornografim vardı' diye düşünmüyor. Bu, birinin bir porno sitesi oluşturması ve sonra bununla hiçbir ilgisi olmayan bir sürü ismi kazıması ve sadece bu şeyleri üretmesi gibi gerçekten garip bir duruma benziyor. Ve genellikle sistemlerimiz bu şeyleri göstermeyecek. Mesela, bir arama yapsan, baştan göremezsin bile. Ama [diyelim ki] alışılmadık bir adınız var ve hakkınızda çok fazla bilgi yok. Ve böylece birdenbire çok fazla sayfa yok ve belki de bu [arama sonuçları] anlamına geliyor. Bu o kadar çok insanı etkilemiyor, bu yüzden muhtemelen henüz onu araca eklememiz gereken derecede değil.

Buna karşılık, bu tür bir araçla [ele aldığımız] şeyler gerçekten insanları çok etkileyen şeylerdir ve birçok insana yardımcı olacağını düşündüğümüz şeylerdir. Ve sonra daha fazlasını yapabileceğimizi düşünüyorum, muhtemelen orada olan şeylerden daha fazlasına sahip olmak için aracı geliştirmeye devam edeceğiz, böylece onu anlayabilirsiniz. Yani, eğer bir görüntü varsa, o zaman belki bu, 18 yaşın altındaysanız bunu kaldırabileceğiniz ve [araç] bu tür bir süreç boyunca size bir nevi rehberlik edecek şekilde [aracın içine] entegre edilir.

Dışarıda bir sürü şey olduğunu tamamen anlayın. Bence zorluğun bir kısmı, her şeyden önce, zaten bu sorunlardan bazılarıyla nasıl başa çıkacağımızın büyük bir [parçası] olan politikaları oluşturuyorsunuz ve kaldırma olup olmadığına ve hangi mekanizmalar ve kriterlere karar verdiğimize karar veriyorsunuz. Ve sonra, o kadar güzel ki, şu anda diyebileceğimiz derecede politikalara sahibiz, 'Pekala, insanların bu politikalara göre hareket etmelerini ve onlardan haberdar olmalarını ve [inşa etmelerini] nasıl daha kolay hale getirebiliriz? uygulamaya ve tam oradaki sisteme [oluşturmak] mı?' Çünkü bence aynı zamanda insanlar gerçekten 'Bir şeyle uğraşmak istiyorum' hakkında düşündüklerinde, bir arama yaptıklarında ve sonra o anda olduklarında ve 'Ah, bununla ilgili olarak bundan hoşlanmıyorum. ben, bununla nasıl başa çıkabilirim?' Ve şimdi, çağlar boyunca düşünebildiğim ilk kez,

Gizmodo: Twitter'da olduğunu gördüm. Bilip bilmediğinizden emin değilim, ancak Twitter , tarif ettiğinize benzer yeni bir raporlama sistemi yayınladı. Konuyla ilgili bireysel bir Twitter politikasına bildirilen içerikle eşleşir. Örneğin, bildirdiğiniz içerik taciz edici bir davranış mı? Birini dininden dolayı hedef alıyor mu? Ardından, insanların cevaplarına bağlı olarak, sistem, kullanıcıların daha etkili raporlama yapmasına yardımcı olmak için içeriği Twitter politikalarıyla eşleştirir.

İnsanların arama sonuçlarında kaldırılmasını istedikleri içeriği Google politikasıyla eşleştirmelerine yardımcı olan bir merkez gibi gelecekte Google için böyle bir şey hayal edebiliyor musunuz?

DS : Sanırım bunun yapacağı şey bu. Bir arama sonucunun yanındaki bir şeye tıkladığınızda, size şunun gibi şeyler söyleyecektir: Bunu kaldırmak istiyor musunuz? Üzerine tıkladığınızda, 'politikayla bağlantılı kişisel iletişim bilgilerimi gösterir' gibi şeyler söyleyecektir. Bana zarar verme niyetiyle iletişim bilgilerimi gösteriyor. Sevmediğim kişisel bir şeyi daha gösteriyor. Yani bu sizi zaten sahip olduğumuz politikalara yönlendirecek. Telif hakkı ihlali gibi yasa dışı bir şey gösteriyor veya bunun çocuk istismarı olduğunu düşünüyorum. Yani, gerçekten tam olarak bundan bahsettiğiniz gibi, politikaları bu tür bir araçla nasıl eşleştirir ve insanları bu tür çözümlere daha iyi yönlendiririz.

Gizmodo : Anladım. Tüm politikalar araçta mı? Örneğin, “alakasız pornografi” olduğu için içeriğin kaldırılması için bir şeyi bildirme seçeneği var mı? 

DS : Bazı [politikalar] ile, [araç] aracılığıyla kaldırma işlemini tamamen gerçekleştirebileceksiniz, sanki bu benim kişisel bilgilerim ve kaldırılmasını istiyorum. Tamam, [araç] sizi süreçten geçirecek ve onunla devam edecek. Ve "bu yasa dışı bir bilgi ve çocuk istismarı içeriyor" gibiyse, [araç size söylemenizi söyleyecektir] bu sayfayı tıklayın. Artık bu [belirli içerik kaldırma işlemini] bir araç sistemine bağlamadığımız için form aracılığıyla bildirimde bulunabilirsiniz, ancak yine de doğru yere gidip onun hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve bir bildirim mekanizmasına sahip olabilirsiniz. Yani genel hedef bu.

Bu hikayeden bahsettiğimiz ana paket, kişisel kaldırmalarınızı bildirmenizi ve işlemenizi kolaylaştıracak, ancak aslında çok daha sağlam ve bahsettiğiniz şeye ulaşmak, ki bizde bu farklı şeyler var. mevcut politikalar ve aracın kendisi, bu tür kaldırma ve raporların herhangi birini nasıl yapacağınızı anlamanız için size daha iyi rehberlik etmek üzere tasarlanmıştır. Bazı durumlarda bir web sayfasına gitmeniz gerekebilir, ancak diğer durumlarda bunu doğrudan aracın içinden yapabilirsiniz.

Gizmodo: Vites değiştirme. Başta AB'nin Unutulma Hakkı'ndan bahsetmiştiniz ve ben de bunu size sormak istedim. Google'ın kişisel tanımlayıcı bilgileri ABD'de kaldırma yaklaşımı, hepinizin belirli bir Unutulma Hakkı süreci sunduğunuz AB'deki yaklaşımından nasıl farklıdır? 

DS: Unutulma Hakkı sadece AB'ye mahsustur, sadece AB içinde faaliyet göstermektedir. Bahsettiğimiz bu şeyler küresel olarak çalışır. Dolayısıyla, isterseniz unutulma hakkını belirli şeyler için kullanabilirsiniz ve [içerik kaldırma politikalarımız] kapsamadığı şeyler var ki unutulma hakkını kapsayabilir. Anladığım kadarıyla belki de hüküm giydiğiniz bir suç hakkında yazılmış bir makaleyi beğenmeyebilirsiniz, ancak artık eski ve 'Artık bunun görünmesini istemiyorum' diyorsunuz. AB dışında bunun için kaldırma politikalarımız yok. Ancak AB'de, belki bunun kaldırılmasının gözden geçirilmesini talep etme hakkınız vardır. Yani orada böyle bir şey yapabilirsiniz, ama bunu bu süreçte yapamazsınız. Öte yandan, kişisel bilgileriniz söz konusu olduğunda [orada böyle bir şey] yoktur.

Gizmodo: Sizinle ilgili sonuçlara AB'de de ulaşılacak mı? 

DS : Araç şu anda yalnızca ABD İngilizcesi, ancak politikalar doğası gereği küreseldir, bu nedenle insanlar bunları zaten dünyanın her yerinde kullanabilir ve o zaman bunu da ortaya çıkaracağız. Aracın yaptığı şey yalnızca ABD'de İngilizce arama yapan insanlar için değil, sadece bunun için araç sürecimiz var. Diğer ülkelerdeki diğer dillere de gelmesini bekliyoruz, ancak temeldeki politikalar ve bu tür kaldırmaları yapma yeteneği, doğası gereği küreseldir.

Gizmodo: Sizinle ilgili Sonuçları geliştirirken ekip için en büyük zorluk neydi? 

DS : Yani, bunun tasarım sürecine dahil olmadım... Ama biliyorum ki zorluklardan biri 'tüm bu farklı politikaları nasıl hızlı, özlü ve [ve] insanlara yardımcı olacak bir şekilde iletebiliriz? bu araç formundan geçerler mi? Ve gördüğüm kadarıyla, bakıyorum ve 'Vay, bu gerçekten iyi' diyorum. [From] benim bakış açımdan, özellikle her zaman olayları olabildiğince açık bir şekilde nasıl açıklayabileceğimizi düşünmeye çalışıyorum. Bu yüzden umarım bu insanlar için iyi olur ve değilse, geri bildirimi alacağız ve ondan iyileştirmeye devam edeceğiz.

tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow